Ricciardo over voormalig teamgenoot: Hij heeft echt een stap gemaakt

Daniel Ricciardo Frankrijk

Daniel Ricciardo ziet dat voormalig teamgenoot, Max Verstappen, echt een stap heeft gemaakt in de Formule 1. De twee coureurs waren van 2016 tot 2018 teamgenoten van elkaar. Hij denkt dat Verstappen in 2018 de grootste stap in zijn carrieré heeft gezet. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Daniel Ricciardo en Max Verstappen waren van 2016 tot en met 2018 teamgenoten van elkaar. De Australiër ziet dan ook dat Verstappen echt een stap binnen de Formule 1 heeft gemaakt. De grootste stap heeft hij gezet in 2018. In dat seizoen waren de twee coureurs echt aan elkaar gewaagd met crashes tot gevolg. 

Dramatische seizoensstart

In 2018 verliep het begin van het seizoen niet geheel soepel voor Verstappen. De Nederlander zat vaak in de muur en wist zijn auto niet altijd heel te houden. Met de crash tussen hem en Ricciardo in Azerbeidzjan als dieptepunt. Daarna ging het al gauw veel beter met hem en volgens Ricciardo heeft hij daarna een grote stap gezet. "Ik denk dat hij toen echt een grote stap heeft gezet. Volgens mij was het het laatste jaar dat ik zijn teamgenoot was in 2018. De eerste vijf of zes races zat hij vaak in de muur, had hij incidenten of maakte hij fouten, die voornamelijk aan hemzelf te verwijten waren", aldus Ricciardo. Daarna ging het al gauw veel beter met hem en volgens Ricciardo heeft hij daarna een grote stap gezet. "Door dat jaar heen kreeg hij wel een soort zelf realisatie en zette hij een stap richting volwassenheid, wat normaal is, als coureur ga je daar allemaal doorheen. Vanaf dat moment was hij een completere coureur."

Verstappen Ricciardo Baku 2018
Foto: Red Bull Content Pool (Dan Istitene/Getty Images)

Succes

Als het gaat over welke coureur potentie heeft om wereldkampioen te worden is dat lastig in te schatten. Toch zag Ricciardo enkele factoren die passen bij een (toekomstig) wereldkampioen. "Het is altijd lastig om te voorspellen wie er wereldkampioen kan worden. Toch kan je de coureurs herkennen die het talent hebben om wereldkampioen te worden. Ik zag dat ook bij Verstappen, zeker in de juiste auto", vertelt de Australiër. Ook de garantie op succes is geen gegeven, maar ook dat zag Ricciardo bij Verstappen. "Er is geen garantie op succes. Maar dat zag ik bij Verstappen wel al op jonge leeftijd. Dus ik ben niet verrast dat hij nu op dit niveau zit."

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op de Grand Prix van Amerika

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Wie zit waar in 2023'

Lees ook: Mercedes: Geen zorgen dat De Vries kennis deelt met Red Bull

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden