Mercedes: Geen zorgen dat De Vries kennis deelt met Red Bull

Max Verstappen en Nyck de Vries Singapore

Mike Elliott, technisch directeur van Mercedes, zegt dat het team zich geen zorgen maakt over de mogelijkheid dat De Vries zijn kennis deelt met het team van Red Bull. Daarvoor gaat de ontwikkeling in de Formule 1 te snel.

Nyck de Vries gaat in 2023 zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 rijden. Na een aantal jaar toe te hebben gekeken krijgt hij eindelijk zijn kans. De afgelopen jaren was de Nederlander reservecoureur bij het team van Mercedes. Ook zat hij wel eens op de simulator naast zijn wedstrijden in de Formule E. Met de overstap naar AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull, werd door mensen gedacht dat de Nederlander ook kennis mee kon nemen. Maar dat is iets waar ze zich bij Mercedes niet druk om maken.

Nyck de Vries bij Williams

Liever bij een ander team

“We zijn heel blij voor Nyck met de kans die hij heeft gekregen. Al hadden we hem misschien liever op een andere plek gezien. Ik denk dat hij die kans echt heeft verdiend.” Dat liet Elliott weten volgens Motorsport.com. “We kunnen nog steeds met hem testen. We vertrouwen erop dat hij niet kijkt naar dingen waarvan wij niet willen dat hij ze te zien krijgt.” Daarnaast beschrijft de technisch directeur dat het best meevalt met de tijd die De Vries op de simulator doorbracht. “Natuurlijk heeft hij op de simulator gezeten maar de Formule E kost hem ook veel tijd. De ontwikkeling in de Formule 1 gaat ontzettend snel, de dingen die hij vorig jaar heeft getest zijn nu al niet meer relevant.”

Lees ook: Günther Steiner: Verwachtingen waren te hoog

Lees ook: Adrian Newey onderwerp in budgetcapsaga

Lees ook: Daniel Ricciardo pleit voor flexibele starttijden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen