Toto Wolff spreekt wens uit om Max Verstappen naar Mercedes te halen

Toto Wolff tegenover sky

Toto Wolff heeft toegegeven dat hij Max Verstappen graag zou zien racen bij Mercedes volgend jaar. Dat gaf de teambaas toe in een persconferentie na de race in Saoedi-Arabië. Na de aangekondigde overstap van Lewis Hamilton en de onrust bij Red Bull, nemen de geruchten over Verstappen bij Mercedes toe.

“Ik denk dat er geen team op de grid is dat niet op zijn kop zou gaan staan om [Verstappen] in de auto te krijgen”, zei Wolff afgelopen weekend. Met de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari in 2025, bestaan er verschillende geruchten over wie het stoeltje naast George Russell zal opeisen. Deze geruchten kregen een extra dimensie door de breed uitgemeten moeilijkheden binnen de renstal van Red Bull.

Problematiek bij Red Bull

De onrust begon vroeg in het seizoen met beschuldigingen aan het adres van Red Bull-teambaas Christian Horner omtrent grensoverschrijdend gedrag. Deze beschuldigingen werden voor de start van het raceweekend in Bahrein al ontkracht naar aanleiding van een onafhankelijk intern onderzoek, maar de kalmte keerde niet terug. Jos Verstappen, vader van de drievoudig wereldkampioen, sprak in de afgelopen weken zijn zorgen uit over de gang van zaken bij Red Bull. Zo bekritiseerde hij de houding van Horner, en uitte hij zijn zorgen over de aanhoudende instabiliteit. Verder werd Jos in Bahrein gezien in gesprek met Toto Wolff, en zou hij tegen vrienden hebben gezegd dat Max Verstappen naar Mercedes zou vertrekken als Horner aanbleef als teambaas, zo vermeldt The Telegraph.

De chaos leek compleet, na de start van een onderzoek over het gedrag van teamadviseur Helmut Marko, die teamprotocollen zou hebben overschreden door het lekken van informatie aan de pers. Het mogelijk vertrek van Marko bij Red Bull leidde tot een reactie van Max Verstappen, die eerder duidelijk maakte dat de focus voor hem op de prestaties en de races lag. Verstappen sprak na de kwalificatie van afgelopen weekend uit dat zijn toekomst is verbonden aan die van Helmut Marko.

Max Verstappen Helmut Marko Red Bull 2023

Bron: Getty Images / Red Bull Content Pool, Helmut Marko en Max Verstappen in gesprek

Mogelijkheden voor Mercedes

Mercedes en Toto Wolff zien duidelijk kansen in de recente ontwikkelingen rondom Red Bull. “Ik zou hem graag hebben”, zei de teambaas. Wolff benadrukte wel dat de huidige vorm van het team eerst beter zal moeten zijn, voor er nagedacht kan worden over de toekomst. Ondertussen staat Verstappen nog onder contract bij het zeer dominante Red Bull tot 2028, en heeft Mercedes meer ijzers in het vuur. Zo wordt er druk gespeculeerd over de mogelijkheden voor Mercedes junior Kimi Antonelli, en worden namen als Fernando Alonso en Alexander Albon nog niet uitgesloten. “Ik denk dat we nog even wachten”, zei Wolff. “We zullen eerst kijken hoe het seizoen vordert.”

Lees ook: Red Bull start onderzoek tegen Helmut Marko

Lees ook: Verstappen: "Geen plannen om Red Bull te verlaten bij goede prestaties"

Lees ook: Mercedes-coureurs na afloop: "Frustrerende race"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden