Max Verstappen maakt zich geen zorgen na rommelige vrijdag

11 jun 2022 door Gijs Leuvenink
Max Verstappen Imola

Regerend wereldkampioen Max Verstappen heeft zich na een rommelige vrijdag positief uitgesproken over zijn kansen voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Met name de lange runs waren voor de Nederlander iets om aan vast te houden.

"Alles overwegend zag het er niet heel slecht uit", aldus Verstappen. "Ferrari heeft een sterke ronde in de wagen, over de lange runs zijn we aardig aan elkaar gewaagd. Ik had zelf wat pech in de snelle ronden op de softs, vaak was ik snel maar moest ik door gele vlaggen mijn ronde afbreken."

Hoge slijtage

Een punt van aandacht voor Verstappen is de snelle bandenslijtage. De Pirelli's lijken in staat om één snelle ronde eruit te persen, maar bij de tweede poging is het beste er wel vanaf. "Net als bijna alle coureurs krijgen we in de eerste ronde de banden op de goede temperatuur. In de tweede verliezen we al veel tijd", aldus Verstappen tegenover de verzamelde pers in Bakoe.

Positivisme

De 24-jarige Nederlander eindigde de vrijdag als derde, maar ziet genoeg kansen liggen voor een succesvol weekend. "We zitten er best goed bij. In de eerste training zat een lange run er niet echt in, de tweede wel. De data ziet er niet verkeerd uit voor ons." De problemen met de wapperende DRS van de wagen zijn volgens hem ook opgelost. "Ik hoorde in de tweede training niks meer dus ga er vanuit dat het allemaal weer snor zit."

Lees ook: Valtteri Bottas: met de nieuwe onderdelen zijn we morgen sneller

Lees ook: Lando Norris: hele pakket moet beter

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: VT1 & VT2

11 jun 2022 door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden