Aandeelhouder McLaren Mansour Ojjeh overleden

Mansour_Ojjeh_2ST4481

Mansour Ojjeh is zondagochtend op 68-jarige leeftijd overleden. Ojjeh was bijna veertig jaar onderdeel van het team van McLaren en was CEO van McLaren-aandeelhouder Techniques d'Avant Garde (TAG). 

Ojjeh was een man die vooral op de achtergrond een grote rol speelde in de successen van McLaren sinds de jaren tachtig. Tijdens de carrière van Ojjeh bij McLaren wist het Britse team negen constructeurstitels en tien coureurstitels binnen te halen met Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen en Lewis Hamilton.

Zak Brown liet zondagochtend in een statement van het team weten diep geraakt te zijn door het overlijden van Ojjeh. "Mansour staat in het hart en ziel van het team gegrift door zijn bijdrage aan het team gedurende bijna veertig jaar. Hij was essentieel voor de successen en was in ieder opzicht een echte racer. Ongeacht de intensiteit van de strijd, Mansour zette sport altijd op de eerste plaats."

Brown laat weten dat Ojjeh een constante inspiratie zal blijven voor iedereen binnen McLaren en daarbuiten. "De nalatenschap van Mansour is voor eeuwig verweven in dit team. We racen door zoals hij zou willen, onze vastberadenheid sterker dan ooit, onze vastberadenheid sterker dan ooit, met zijn herinnering en erfenis voor altijd in ons hart en gedachten.

Ojjeh onderging in 2013 een dubbele longtransplantatie, waar hij in 2014 van herstelde. Hij overleed op zondag 6 juni omringd door zijn familie in Genéve. Zijn plaats in het bestuur van zowel McLaren Racing als de McLaren Group was reeds ingenomen door zijn 29-jarige zoon Sultan.

Häkkinen en Hamilton reageerden zondagochtend via Twitter op het overlijden van de sleutelpersoon bij McLaren:


Lees ook: Jüri Vips wint met straffen gevulde F2 feature race Bakoe

Lees ook: FIA gebruikt stickers ter controle flexi-wings

Lees ook: Horner kijkt uit naar race Bakoe: “Staan er goed voor”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden