Alex Rins nog twee jaar langer bij Suzuki

180517_FRA_Rins_Suzuki

De Spaanse motorcoureur Alex Rins heeft voor twee jaar bijgetekend bij Suzuki. Op dit moment is Rind bezig aan zijn tweede seizoen bij het Japanse MotoGP-team. Het eerste jaar was getekend door blessures, maar dit seizoen stond Rins al een keer op het podium: in de MotoGP van Argentinië werd hij derde.

Suzuki bracht het nieuws aan de vooravond van de MotoGP van Frankrijk, op het circuit Bugatti in Le Mans. Teammanager Davide Brivio is blij dat Suzuki er snel uit is gekomen met de 22-jarige Spanjaard. “Alex ontwikkelt zich snel en goed en een verlengd contract geeft ons de kans tot verdere groei en biedt meer mogelijkheden voor goede resultaten.” Ook Rins is uiteraard blij. “De relatie met Suzuki is erg goed. Als sinds ik in de Moto2 reed en er sprake was van een overstap naar de MotoGP, heeft Suzuki vertrouwen in mij gehad. Ook toen ik vorig jaar geblesseerd was – eerst een rugblessure, daarna de enkel en vervolgens de arm – is Suzuki me blijven steunen en in me blijven geloven. Ik ben blij dat ik nu de kans krijg om het te laten zien, want vorig jaar is dat niet gelukt.”

Wie de tweede rijder bij Suzuki wordt, is nog onduidelijk. Rins’ huidige teamgenoot Andrea Iannone is een van de kandidaten, maar Suzuki zou ook belangstelling hebben voor Jorge Lorenzo, die een aflopend contract heeft bij Ducati. Iannone meldde dat het er wat hem betreft goed uitziet en dat hij 'binnen een paar dagen' nieuws verwacht.

Foto: Suzuki Ecstar Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden