Binotto over Franse GP: Genoeg reden om te glimlachen en positief te zijn

Binotto en Leclerc na uitvalbeurt - Frankrijk 2022

Mattia Binotto kijkt ondanks het weggeven van de overwinning dat er ''genoeg reden'' is ''om te glimlachen en positief te zijn''. Daarnaast vindt hij dat Ferrari het weekend in Frankrijk moet vergeten en een één-twee moet halen op de Hungaroring.

Ondanks de aanhoudende druk van Max Verstappen wist Ferrari's Charles Leclerc de leiding te behouden voor de pitstops. Verstappen ging voor de undercut door eerder naar binnen te gaan dan Leclerc. De Monegask zou die ronde een snelle tijd moeten neerzetten om een stop van de leiding, aan de leiding te maken. Zo ver kwam het niet. In de snelle bocht Signes verloor Leclerc de macht over het stuur en belandde zo in de bandenstapel. Hierna reed Verstappen zonder veel problemen naar de overwinning. Daarmee wordt het gat tussen de twee titelfavorieten vergroot naar 63 punten in het voordeel van de Nederlander.

Maximaal resultaat

Teambaas van Ferrari, Mattia Binotto was voor de race in Le Castellet nog niet bezig met het puntenklassement. ''Als je me had gevraag wat het gat met Red Bull of Max [Verstappen red.] was dan had ik daar geen antwoord op kunnen geven, want ik kijk er niet naar. We focussen ons bij elke race op het behalen van een maximaal resultaat. Deze keer is dat niet gelukt hier in Paul Ricard.'' Dat vertelt Binotto op F1.com.

De blik van de Italiaan is alweer gericht op het komende raceweekend. Dan racen we op de Hungaroring. ''Er is altijd iets om te verbeteren of om te leren, dat is onze aanpak. We werken stap voor stap; we gaan vooruit en worden beter. Vandaag hebben onze coureurs opnieuw bewezen dat we een snelle en competitieve auto hebben. We moeten deze bladzijde omslaan en naar Hongarije kijken en daar een één-twee pakken.'' 

Glimlachen en positief

Binotto benadrukt nog maar eens hoe goed de Ferrari F1-75 op dit moment is. ''Onze auto is geweldig, goed met het bandenmanagement en ook de coureurs doen goed werk. We verlaten Le Castellet met het volste vertrouwen in ons pakket, de capaciteit van de coureurs en onze snelheid.'' Net als in Frankrijk verwacht Binotto dat het beheersen van de banden, de sleutel is tot succes. ''Hongarije zal opnieuw heet worden en het zal weer gaan over bandenmanagement, bandendegradatie en oververhitting van de banden. Genoeg reden om te glimlachen en positief te zijn, omdat ons doel niet winnen is, maar een één-twee halen.'' 

Lees ook: Alexander Albon niet tevreden met P13

Lees ook: George Russell: Twee podiums voor Mercedes is geweldig

Lees ook: Olav Mol: Ferrari heeft geen fout gemaakt met Sainz

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden