Alexander Albon weer in actie in Singapore

alexander albon 2022

Alexander Albon zal aankomend weekend tijdens de Grand Prix in Singapore weer achter het stuur van zijn FW44 kruipen. Dat maakt het team van Williams vandaag bekend. De Britse-Thai moest in Monza verstek laten gaan vanwege een blindedarmontsteking. "Ik voel me goed en heb er alles aan gedaan om me voor te bereiden", verklaart Albon.

Alexander Albon, die tijdens het Grand Prix-weekend van Italië moest afhaken omdat hij met spoed geopereerd moest worden aan een blindedarmontsteking, voel zich goed genoeg om vrijdag weer in actie te komen in Singapore. "Mijn voorbereiding was anders dan normaal, maar ik voel me goed", zegt Albon. Ook bedankt de Williams-coureur iedereen voor de steun en berichten die hij heeft ontvangen.

Fysiek zware race

Singapore staat bekend als een van de meest fysieke races op de kalender. Het Marina Bay Circuit staat na drie jaar weer op het programma en met name de hoge luchtvochtigheid en broeierige temperaturen maken het lichamelijk één van de zwaarste races. Albon zegt dan ook zeker niet te onderschatten wat hem te wachten staat op het stratencircuit in Singapore. "Maar ik kijk er erg naar uit om vrijdag de baan op te gaan en weer te rijden."

Nyck de Vries op de reservebank

Diverse bronnen, waaronder Motorsport.com, melden dat Nyck de Vries mee is afgereisd naar Singapore om de Williams-coureur te vervangen wanneer Albon tijdens de vrije trainingen merkt dat hij toch onvoldoende hersteld is. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Nederlander een week later ook in Japan op de reservebank zitten.

Lees ook: Alpine verwacht flinke verbetering door nieuwe vloer

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Singapore

Lees ook: Grand Prix Radio Historie: GP Singapore 2008

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden