Alexander Rossi: F1 wordt grote concurrent Indycar in VS

Alexander Rossi

Indycar-coureur Alexander Rossi is verheugd met meer Amerikaanse Formule 1-races, maar vreest voor een concurrentiestrijd tussen de Formule 1 en de IndyCar in de Verenigde Staten. Dat vertelde de Amerikaan aan Motorsport.com.

"Ik ben heel erg blij met de toevoeging van de Amerikaanse Grands Prix in Miami en volgend jaar in Las Vegas. Het is terecht dat er meerdere races hier afgewerkt worden", vertelde Rossi voorafgaand aan het Indycar-weekend in Barber. "Er is geen reden dat er geen drie mogen zijn. Vanaf volgend jaar gaan we er drie krijgen en dat is fantastisch."

Concurrentiestrijd

Rossi is ondanks zijn enthousiasme op zijn hoede voor de toekomst van de Indycar nu er drie keer in Amerikaanse bodem geracet wordt door de Formule 1. "Ja het is een directe concurrent voor de IndyCar. In de Verenigde Staten delen we de markt en met drie races wordt het aandeel F1 groter. We moeten kijken of we iets kunnen doen in de persoonlijkheden, de teams en de show die we opvoeren. We moeten dat goed in de gaten houden."

ALexander Rossi 2

Versterking

Behalve concurrenten ziet Rossi ook dat de aandacht voor de Formule 1 de interesse in de IndyCar nu ook doet toenemen. "Men ziet ineens weer autosport voorbij komen. Ze zien hoe cool de sport is. We zagen afname in de interesse door de nieuwe generatie die niet meer zo geïnteresseerd is in auto's. De entertainment die de Formule 1 naast het racen biedt lokt mensen terug naar de autosport en zien dat het eigenlijk best leuk is. Ik geloof dat alle takken van de sport ervan profiteren", besloot Rossi.

Lees ook: Pierre Gasly hoopt nog altijd op Red Bull-stoeltje

Lees ook: Pirelli na 2024 mogelijk niet meer in Formule 1

Lees ook: Toto Wolff blij dat teambazen-optocht in Miami wordt geschrapt

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen