Toto Wolff blij dat teambazen-optocht in Miami wordt geschrapt

door Jacobine van den Berg
Wolff Mexico 2021

De organisatie van de Grand Prix van Miami had plannen om een compleet nieuw idee toe te voegen aan het raceweekend. Normaal gesproken nemen de coureurs deel aan de zogeheten 'Driver's Parade' een klein uur voor de start van de race. In Miami lagen plannen op tafel om de teambazen op deze manier in het zonnetje te zetten. Toch besloten ze daar een streep door te zetten. Dit zorgt voor grote opluchting bij Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Daniel Ricciardo reageerde eerder al lacherig op het idee. “Ik wil niet respectloos zijn tegenover de teambazen, maar het is een beetje een gek idee, toch?”, zegt hij volgens Speedweek.com. De teambazen zijn het schijnbaar met de McLaren-coureur eens, want het idee lijkt inmiddels van tafel te zijn en komt er geen teambazen-optocht.

miami-beach-674068_1920

Schijnwerpers op coureurs

Dit zorgt voor grote opluchting bij onder andere Toto Wolff. “Ik hou van de fans, maar ik vind dat de schijnwerpers op de coureurs gericht moeten zijn. Zij zijn de atleten, in zekere zin de gladiatoren, wij niet", aldus de Mercedes-teambaas.

Lees ook: Silly season begint weer: de laatste contractgeruchten

Lees ook: Toto Wolff over Russell en Hamilton: productief en positief

Lees ook: F1 aan Tafel: Ferrari ligt niet op wereldkampioen-koers

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen