Alfa Romeo coureurs teleurgesteld na kwalificatie in Japan

door Irene Lenting
Alfa_Romeo_2023 Japanese Grand Prix - Saturday

In de derde vrije training zag het er goed uit voor het Alfa Romeo-team. De coureurs waren tevreden met de resultaten en voelden zich goed in de auto. Beide coureurs zijn echter teleurgesteld over het resultaat na de kwalificatie. Valtteri Bottas zal de race moeten starten vanaf de zestiende plaats, Guanyu Zhou kwalificeerde zich op de negentiende plaats.

Het Alfa Romeo-team verliet de kwalificatie in Q1, wat niet overeenkwam met hun verwachtingen voor dit weekend. In de derde vrije training eindigden beide coureurs zelfs op de tiende en elfde plaats. Het is voor beide coureurs nog onduidelijk waarom de auto tijdens de kwalificatie slecht presteerde. "Het gevoel van de auto en de snelheid waren goed tot aan de kwalificatie. Het had genoeg moeten zijn om door te gaan naar Q2. We hebben vandaag wat snelheid verloren ten opzichte van de anderen", verklaarde Bottas aan f1.com.

 

 

Gehinderd door het verkeer

Met twintig auto's op de baan in de eerste ronde van de kwalificatie kan het lastig zijn om ruimte te vinden voor een snelle ronde. Beide Alfa Romeo-coureurs ondervonden problemen met het verkeer. Guanyu Zhou werd tijdens zijn laatste snelle ronde gehinderd door Alpha Tauri's Liam Lawson, wat volgens Zhou de reden was waarom hij Q2 miste. "De ronde was al aan de rand om door te gaan naar Q2, en Lawson bleef gewoon voor me in de hele chicane. We hadden de auto om zelfs voor Q3 te strijden, zeker met de baanevolutie", aldus Zhou bij f1.com.

 

Lees ook: Lando Norris: kleinste fout heeft grootste gevolgen

Lees ook: Oscar Piastri: Om hier op eerste startrij te staan voelt goed

Lees ook: Max Verstappen domineert tijdens kwalificatie Japan

 

 

door Irene Lenting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden