AlphaTauri komt net te kort voor P7 in constructeurskampioenschap

AlphaTaruri-auto Daniel Ricciardo op Yas Marina Circuit in Abu Dhabi

AlphaTauri-coureurs Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo eindigden tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi op een achtste en elfde positie. De coureurs waren blij met de snelheid van de AlphaTauri-bolide, maar haalden net niet genoeg punten om P7 in het constructeurskampioenschap over te nemen van Williams. 

AlphaTauri en Williams streden dit weekend voor P7 in het constructeurskampioenschap. Het team van Tsunoda en Ricciardo reisde met een achterstand van zeven punten op Williams af naar de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi en had een goed resultaat nodig om Williams nog voorbij te gaan. Na de kwalificatie zag het er goed uit voor AlphaTauri met een zesde startpositie voor Tsunoda en Williams-coureurs Albon en Sargeant die zich ver buiten de top tien hadden gekwalificeerd. 

Yuki Tsunoda: "Geen spijt van keuze voor éénstopper"

De Japanner koos tijdens de race op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi voor de éénstopper en reed lang door op zijn mediums tijdens zijn eerste stint. Hierdoor lag Tsunoda zelfs vijf ronden aan de leiding van de GP, waardoor hij, na Takuma Sato in 2004 op de Nürburgring, de tweede Japanse coureur in de Formule 1 werd die een GP heeft geleid. Echter pakte deze strategie voor Tsunoda niet goed uit. Hij leek lang op weg naar een plek in de top zes, maar moest genoegen nemen met P8 in Abu Dhabi. AlphaTauri kwam onder andere door het buiten de top zes vallen van Tsunoda drie punten te kort om P7 over te nemen van Williams in het constructeurskampioenschap. Desondanks heeft Tsunoda geen spijt van de strategische keuzes die zijn gemaakt.

"Op een gegeven moment dacht ik dat we in de top zes konden eindigen, maar het lukte gewoon niet", zo vertelt de Japanner tegenover F1.com. "Ik denk niet dat we er spijt van hebben dat we buiten zijn gebleven om voor de éénstopper te gaan. Alleen natuurlijk jammer dat we niet op P7 [in het constructeurskampioenschap, red] hebben kunnen finishen. Ik heb alles gegeven, dus daar ben ik blij mee. Het was een leuk seizoen aan het begin van het seizoen hadden we het lastig, maar dankzij goed werk in Faenza en Bicester hebben we een goede stap kunnen zetten tijdens het seizoen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Daniel Ricciardo: "Tempo was goed, maar vuile lucht brak ons op"

Daniel Ricciardo kwam als elfde over de streep op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. De Australiër eindigde vijf tienden van een seconde achter Aston Martin-coureur Lance Stroll, die het laatste punt pakte. Ricciardo baalde van zijn puntloze finish, maar was verder best tevreden over zijn race. "Het was geen slechte race. We hadden een behoorlijk tempo, maar zodra je in de vuile lucht komt, is het gewoon heel lastig. Net als vandaag zijn er een paar races geweest dat we punten hadden kunnen scoren als we één ronde meer hadden gehad, maar verder naar achteren beginnen, zette ons een beetje op achterstand. Mooi dat Yuki wat punten heeft gepakt, maar we hadden iets meer nodig. Het zou leuk zijn geweest als ik er ook een paar had kunnen scoren", zo besluit de Australiër.

 

Lees ook: Gemengde gevoelens bij Lewis Hamilton na P9 in Abu Dhabi

Lees ook: Een frustrerende middag voor Alpine

Lees ook: Sainz teleurgesteld na DNF in Abu Dhabi

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden