Gemengde gevoelens bij Lewis Hamilton na P9 in Abu Dhabi

Lewis Hamilton Mercedes-coureur in Abu Dhabi

Mercedes-coureur Lewis Hamilton eindigde tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi op de negende positie. De Brit is na de race blij voor zijn team vanwege het behalen van de tweede positie in het constructeurskampioenschap, maar ziet ook dat er verbeteringen nodig zijn voor 2024.

Lewis Hamilton: "Ik ben blij voor het team"

Lewis Hamilton startte de Grand Prix van Abu Dhabi vanaf een teleurstellende elfde positie. De Brit was erg teleurgesteld na de kwalificatie en sprak over een onvoorspelbare Mercedes-bolide. Tijdens de race op het Yas Marina Circuit was het echter niet veel makkelijker voor de zevenvoudig wereldkampioen. De Brit had veel moeite op de mediumbanden en verloor, nadat hij tegen de achterkant van de Alpine van Pierre Gasly aanreed, ook nog een stukje van zijn voorvleugel. Uiteindelijk finishte Hamilton als negende, waarmee hij twee belangrijke punten scoorde voor Mercedes, dat in strijd was met Ferrari om P2 in het constructeurskampioenschap. Na de race is Hamilton dan ook vooral blij voor zijn team, dat Ferrari wist te verslaan en tweede werd in het constructeurskampioenschap.

"Ik ben blij voor het team dat we P2 hebben weten te bemachtigen in het constructeurskampioenschap", zo vertelt Hamilton tegenover F1.com. "Het was een geweldige inspanning van het team op het circuit en van de mensen buiten het circuit in zowel Brackley als Brixworth. Ik hoop dat iedereen in de fabriek blij is met het resultaat van vandaag en ik ben dankbaar voor al het harde werk dat het team in dit seizoen heeft gestoken, want het is een zwaar en lang jaar geweest voor ons."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

"Hard werken en sterker terugkomen in 2024"

Ondanks de blijdschap bij Hamilton, vanwege het behalen van P2 in het constructeurskampioenschap, ziet de Brit dat hij en zijn team niet staan waar ze willen staan in het kampioenschap. Daarom wil de zevenvoudig wereldkampioen ook dat hij en zijn team tijdens de winter hard gaan werken om volgend jaar weer te strijden om de kampioenschappen. "We zijn nog niet waar we willen zijn, want we willen strijden om het kampioenschap en om overwinningen. Dit weekend heeft laten zien dat we diep moeten graven en hard moeten werken tijdens de winter om terug te keren naar waar we willen zijn en volgend jaar sterker terug te komen", zo besluit de Brit.

 

Lees ook: Pérez na ontvangen penalty: Het is frustrerend

Lees ook: Logan Sargeant: Mijn taak was om Ricciardo tegen te houden

Lees ook: Verstappen wint laatste race van het seizoen: Geweldig seizoen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden