AlphaTauri onthult nieuwe auto op Valentijnsdag

door Jay Hartman
3639737

AlphaTauri onthult hun nieuwe auto op 14 februari. Pierre Gasly en Yuki Tsunoda moeten hun valentijnsplannen even opzij schuiven om de nieuwe bolide te presenteren. Waar de onthulling gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

De nieuwe auto heet de AT03 en gebruikt net als Red Bull voor de eerste keer de nieuwe krachtbronnen van Red Bull Powertrains. Honda heeft zoals bekend eind 2021 afscheid genomen van de Formule 1. Het team is het vijfde team die de datum bekend maakt waarop hun nieuwe auto gepresenteert wordt. Aston Martin, Mercedes, McLaren en Ferrari gingen hen voor. 

Nieuwe kansen

AlphaTauri behoudt haar coureurs voor het 2022-seizoen en dus zijn Gasly en Tsunoda weer teamgenoten. Gasly kende een consistent jaar in het afgelopen seizoen met een podiumplaats in Baku. De Fransman is gemotiveerd om nog een jaar te knallen en hopelijk gepromoveerd te worden naar Red Bull. Daarentegen hoopt Tsunoda een positieve lijn door te zetten in het nieuwe seizoen. De Japanner kende hoogte- en dieptepunten in 2021, maar kende een stijgende lijn tegen het einde van het seizoen nadat hij ook werd geholpen door oud-Red Bull-coureur Alexander Albon. Tsunoda sloot het seizoen af met een vierde plaats in Abu Dhabi. 

Lees ook: Data F1-testdagen Barcelona en Bahrein bekend

Lees ook: Grand Prix mogelijk naar Colombia

Lees ook: Ferrari presenteert auto op 17 februari

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen