Alpine had meer verwacht van kwalificatie

PierreGasly

Het team van Alpine is lichtelijk teleurgesteld na de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. Pierre Gasly kwam tot de negende tijd, Esteban Ocon miste net de derde kwalificatie en start zondag als elfde.

Pierre Gasly is tevreden, maar had graag meer gezien. "Het is positief hoe we er vandaag bij zitten", aldus de Fransman tegenover F1.com. "Dit is waar we willen staan en ook wat we verwachten. We moeten drie tienden vinden om Ferrari bij te halen, dus waar we nu staan is waar we horen. Plek acht had er echter wel ingezeten."

Ocon: Q3 was haalbaar

Esteban Ocon baalt van het missen van Q3. "We hadden echt makkelijk naar Q3 gemoeten. De snelheid was er. Het is dan ook jammer dat we net achter het net gevist hebben. Ik had ook nog last van verkeer in mijn snelle ronde, misschien heeft dat wel ervoor gezorgd dat het mislukte."

Punten

Gasly is duidelijk over het doel. "We gaan voor de punten en om het maximale uit de auto te halen. We starten op een goede plek. Het zal hoe dan ook een interessant gevecht worden zondag. Niemand weet namelijk wat er gaat gebeuren qua banden morgen door de regen van gister."

Ook Ocon weet wat hem te doen staat morgen. "Punten liggen voor het oprapen. We zijn er echt niet ver vandaan op de grid. De auto doet het goed en dat is iets waar we op kunnen voortbouwen."

Lees ook: George Russell: Dit hadden we niet verwacht

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Melbourne

Lees ook: O'Sullivan erft winst Formule 3 na diskwalificatie Colapinto

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden