Alpine onthult overwegend zwarte 2024-bolide

door Frederique van Grinsven
Formula 1 Alpine A524 - 2024 season blue

Alpine heeft op hun Britse hoofdkantoor in Enstone hun eenzitter voor het nieuwe Formule 1-seizoen onthuld, samen met het rijdersduo Pierre Gasly en Esteban Ocon. Een kleine aanpassing: de A524 heeft meer zwart.

Gasly en Ocon zullen voor het tweede opeenvolgende jaar teamgenoten zijn, nadat ze allebei in 2023 podiumplaatsen behaalden, respectievelijk in Zandvoort en Monaco. Jack Doohan zal de rol van derde rijder op zich nemen en Bruno Famin blijft aan als teambaas.

Alpine met twee kleurpaletten

Voorafgaand aan de presentatie van de F1-bolide werd de A424 hypercar onthuld, die zal deelnemen aan het World Endurance Championship met Mick Schumacher.

Het Enstone-team onthulde vervolgens twee liveries aan het publiek. De Alpine A524 is voornamelijk zwart met blauwe accenten, terwijl de tweede livery blauw vervangt door roze. De laatstgenoemde zal tijdens acht van de 24 races te zien zijn met met sponsor BWT prominenter aanwezig.

Shakedown op Sakhir

Na een nogal eenzame zesde plaats in het klassement vorig jaar wil Alpine de tekortkomingen van de 2023-bolide corrigeren.

De A524 gaat op 20 februari de baan op voor een shakedown op het circuit van Sakhir, voordat de wintertesten van start gaan.

Lees ook: Stake F1 Team Kick Sauber onder vuur: Flinke boete dreigt

Lees ook: Adrian Newey: Dominantie 2024 niet vanzelfsprekend

Lees ook: Valtteri Bottas: Ik heb geen slechte relatie met Mercedes

 

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden