Stake F1 Team Kick Sauber onder vuur: Flinke boete dreigt

door Wendy Heijting
alfamonaco2023

Het nieuw gevormde Formule 1-team, Stake F1 Team Kick Sauber, bevindt zich in heet water vanwege hun recent aangenomen naam. Het team loopt het risico op een aanzienlijke boete van de Zwitserse autoriteiten, die in actie zijn gekomen vanwege de associatie met het gokbedrijf 'Stake'. Deze boete kan oplopen tot meer dan een half miljoen euro, wat de druk op het team aanzienlijk verhoogt.

Gokbedrijf Stake en Zwitserse wetgeving

De naam 'Stake' verwijst naar een gokbedrijf, en volgens de Zwitserse wetgeving is het verboden om in het thuisland reclame te maken voor gokspelen. Deze ongelukkige associatie heeft het team in het vizier van de autoriteiten gebracht, die mogelijke juridische stappen overwegen. Niet alleen in Zwitserland staat het team onder druk; het was al bekend dat het Stake F1 Team Kick Sauber niet onder dezelfde naam in elk land waar Formule 1-races plaatsvinden, mag deelnemen. Dit vanwege vergelijkbare restricties met betrekking tot gokreclame in verschillende jurisdicties.

Maatregelen genomen

Na de presentatie van hun nieuwe bolide benadrukte Managing Director Alessandro Alunni Bravi dat het team alle benodigde maatregelen heeft genomen om aan de regelgeving te voldoen. Desondanks blijft de dreiging van een boete boven het team hangen, en de komende tijd zal cruciaal zijn voor Stake F1 Team Kick Sauber om hun naam te behouden. 

 

Lees ook: Adrian Newey: Dominantie 2024 niet vanzelfsprekend

Lees ook: Valtteri Bottas: Ik heb geen slechte relatie met Mercedes

Lees ook: Alexander Albon: Focus ligt nu op 2024

 

 

door Wendy Heijting

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden