Alpine schrijft geschiedenis met eerste twee vrouwelijke coureurs

door Jay Hartman
alonso sprint imola

Alpine schrijft geschiedenis in Riyad waar tijdens een demonstratie met hun Formule 1-auto twee vrouwelijke coureurs aan het stuur zaten. Aseel Al Hamad en Abbi Pulling mochten in de hoofdstad van Saoedi-Arabië in de E20-auto van Alpine een demonstratie geven.

Al Hamad en Pulling zijn de eerste vrouwen ooit die een F1-auto besturen in Saoedi-Arabië. Al Hamad vertegenwoordigt Saoedi-Arabië in de FIA Women in Motorsport commissie en is een bestuurslid van de Saudi Automobile & Motorcycle Federation. Ze leidt de ontwikkeling van strategiëen en reglementen om opleiding en trainingen voor vrouwen in de motorsport te bevorderen in Saoedi-Arabië. Ze maakt al sinds 2018 deel uit van Alpine waar ze op het Paul Ricard circuit al eerder in de F1-wagen zat.

Pulling rijdt dit jaar in W Series en is onderdeel van het Alpine Affiliate-programma. Het programma wat nog voor de Alpine Academy komt waarin jonge coureurs worden opgeleidt om een potentiële plaats te krijgen in de Formule 1. Pulling is slechts negentien jaar en mocht voor het eerst tijdens de demonstratie in de Formule 1-auto rijden. De demonstratie liet vooral zien dat er kansen gecreeërd worden in de autosport voor vrouwen en dat de toekomst voor de volgende generatie vrouwelijke coureurs er veel beter uitziet. 

Reacties 

Al Hamad zegt na de demonstratie in Riyad dat ze hoopt dat meer vrouwen de autosport als toekomstige carrière beschouwen. Ook heeft ze veel lof voor Pulling die volgens haar laat zien dat ook de jongere generatie een voorbeeld voor de toekomst kan zijn.

Algemeen directeur van Alpine Laurent Rossi is ook blij met het verloop van de demonstratie. "Al Hamad laat zien dat vrouwen van alle achtergronden welkom zijn, terwijl Pulling laat zien dat autosport echt een carrièrepad voor vrouwen is," aldus Rossi. De algemeen directeur hoopt vooral dat deze demonstratie een inspiratiebron is voor veel andere meiden. Een mooi initatief van Alpine en een stap in de goede richting voor meer inclusiviteit en diversiteit in de Formule 1. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Lees ook: Red Bull heeft oplossing voor brandstofpomp probleem

Lees ook: Deelname Vettel GP Saoedi-Arabië onzeker

Lees ook: Richard Verschoor haalde zelf sponsorgeld bijeen

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen