Alpine stelt doel voor 2022: minimaal vijfde

door Patrick Wuite
3639737

Het team van Alpine wil komend seizoen minimaal vijfde worden in het constructeurskampioenschap, voordat de Franse renstal in 2024 en 2025 een gooi wil doen richting het kampioenschap. Zo zegt de ceo van het team Laurent Rossi.

De afgelopen drie seizoenen eindigde team uit Enstone vijfde in het constructeurskampioenschap. Nu de reglementen op de schop zijn gegaan, vindt Laurent Rossi, de directeur van het team, het lastig om voorspellingen te doen. Hij hoopt dat zijn team dit jaar hoger eindigt in het constructeurskampioenschap.

"We hebben meerdere ambities voor dit seizoen", liet Rossi weten aan onder andere Motorsport Week. "Maar we moeten minimaal vijfde worden", stelt de Fransman.

Alpine
Foto: Alpine Media Pool

Onduidelijk

Door de reglementswijzigingen durft Rossi niet echt voorspellingen te doen hoe 2022 gaat verlopen. "We halen onze doelen met de ontwikkeling van de auto en ik ben blij met hoe het nu gaat, maar alle kaarten worden dit jaar opnieuw geschud. We weten pas waar we terecht gaan komen in de rangorde als we gaan testen", aldus de Alpine-directeur. Rossi benadrukt dat 2022 geen sprint, maar een marathon is. "Het gaat er om waar je eindigt, niet waar je begint", besluit hij. 

Lees ook: Alpine onthult blauwroze A522 van Alonso en Ocon

Lees ook: Alpine: Snelheid voor betrouwbaarheid bij nieuwe motor

Lees ook: Horner haalt uit naar Hamilton en Mercedes na ontslag Masi

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen