Alpine veegt Singapore-kater uit met topresultaat in Japan

2022_Japanese_Grand_Prix_Sunday japan alpine 2022

Alpine kende een sterke race in Suzuka. Met P4 voor Ocon en P7 voor Alonso neemt het team 18 punten terug naar Frankrijk. Die hebben ze hard nodig, na de dubbele uitvalbeurt in Singapore.

In Singapore scoorde Alpine geen punten. Dat bleek zeer kostbaar te zijn, want grote rivaal McLaren finishte daar als vierde en vijfde en sprong daarmee over hen heen in het constructeurskampioenschap. Dat werd in Suzuka rechtgetrokken: McLaren pakte met Norris slechts één puntje waardoor Alpine weer stevig op de vierde plaats staat in het constructeurskampioenschap.

2022_Japanese_Grand_Prix_Sunday (1)
Foto: Alpine Media Pool

Fantastisch resultaat

Esteban Ocon vocht de gehele race met Lewis Hamilton voor de vierde plek. De Mercedes-coureur was sneller in de bochten, maar op de rechte stukken wist Ocon hem knap voor te blijven. Met P4 reed hij naar zijn beste resultaat van dit seizoen. De Fransman is dan ook zeer tevreden met zijn race: "Vierde finishen is een fantastisch resultaat voor ons, zeker in deze omstandigheden. Die omstandigheden waren bij de start ontzettend lastig, vanwege de regen en het slechte zicht. Daar kwamen we doorheen, waarna ik de hele race vocht met Lewis Hamilton. Daar genoot ik erg van!"

Fernando Alonso vertrok van P7, maar kwam vast te zitten achter Sebastian Vettel na de overstap naar intermediates. Met een late pitstop reed hij door het veld weer naar P7, pal achter Vettel. De Duitser wist hem ternauwernood achter zich te houden, op he finishlijn was het verschil tot de tiende gelijk. "Het was een leuke maar chaotische race. Ik ben vooral blij dat we toch nog een goede show konden geven aan de fans, die zo lang in de regen hebben gewacht. We hebben een goed aantal punten gepakt en ik denk dat we zelfs nog meer hadden kunnen scoren. Felicitaties aan Max Verstappen, zeer verdiend kampioenschap. Hopelijk heeft hij volgend jaar meer tegenstand en kunnen we samen vechten om overwinningen." 

Lees ook: De drie sleutels tot de wereldtitel voor Max Verstappen

Lees ook: Mercedes niet gemaximaliseerd in Japan

Lees ook: Carlos Sainz over crash: "Kon niks zien" 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden