Andrea Stella wordt nieuwe teambaas van McLaren

Andrea_Stella_TEE9884

Andrea Stella wordt de nieuwe teambaas van McLaren. Hij is daarmee opvolger van Andreas Seidl, die de overstap maakt naar Sauber. Hij is al jaren actief bij McLaren, maar wordt nu gepromoveerd tot teambaas.

Sinds 2015 is Stella in de Formule 1 actief voor McLaren. Maar daarvoor heeft hij al ervaring opgedaan bij Ferrari, eerst als performance engineer en later als race engineer. Met ruim twintig jaar in de Formule 1 lijkt hij meer dan geschikt voor deze rol. Zak Brown is dan ook erg blij met de nieuwe functie van Stella: "Andrea is een zeer getalenteerd, ervaren en gerespecteerd lid van ons team, met een sterke staat van dienst op het gebied van leiderschap en succes in de Formule 1. Zijn doorstroom naar deze rol is een geweldig voorbeeld van onze kracht als team. Ik kijk ernaar uit om nog nauwer met hem samen te werken, verder naar voren te komen op de grid en races te winnen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Mooie kans 

Stella is zelf erg blij met de kans die hij van het team krijgt: "Ik voel me vereerd dat ik deze rol mag invullen. Ik ben Zak en de aandeelhouders dankbaar voor hun vertrouwen. We zijn realistisch over de hoeveelheid werk die in het verschiet ligt om verder naar voren te komen op de grid, maar ik kijk uit naar deze reis samen met dit team vol talent, ervaring, racespirit en toewijding. Ik kijk ernaar uit met iedereen nauw samen te werken en samen grote successen te boeken."

De nauwe samenwerking die Brown nu aangaat met Stella, heeft hij jarenlang gehad met Andreas Seidl, die afscheid neemt van McLaren. Brown geeft aan een fijne tijd gehad te hebben met Seidl: "Ik heb genoten van onze samenwerking. Hij was een geweldige leider voor het team en heeft een significante rol gespeeld in ons herstelplan in de Formule 1."

Lees ook: Frédéric Vasseur wordt nieuwe teambaas van Ferrari

Lees ook: Frédéric Vasseur verlaat Alfa Romeo na zes jaar

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Zo werkt de Dakar Rally'

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden