Andreas Seidl: Onze auto is overal goed

03 mei 2022 door Tim Koenders
Andreas Seidl McLaren

Andreas Seidl, teambaas van McLaren, denkt dat de auto het op ieder circuit goed gaat doen. Na een moeilijke start van het seizoen behaalde Lando Norris op Imola een derde plaats. McLaren staat, mede door dit goede resultaat, vierde in het constructeurskampioenschap.

McLaren leek tijdens de wintertest in Barcelona nog een kanshebber voor de wereldtitel. Eenmaal in Bahrein zag het er ineens heel anders uit. Het team had last van remproblemen. Tijdens de openingsrace in Bahrein eindigden Ricciardo en Norris als veertiende en vijftiende. In Saoedi-Arabië viel Ricciardo uit maar pakte Norris zijn eerste punten van het seizoen. Sinds de derde race van het seizoen lijkt McLaren weer helemaal terug. In Australië eindigden de coureurs als vijfde en zesde, tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna behaalde de Britse coureur zelfs het podium. De problemen lijken opgelost, teambaas Andreas Seidl is zeker positief maar geeft ook aan dat het team hard moet blijven werken.

Lando Norris Emilia Romagna
Foto: McLaren Media Centre

De rest zit niet stil

"Als je kijkt naar de races in Melbourne en Imola kun je zeggen dat de auto het in alle omstandigheden en op alle circuits goed gaat doen.” Dat liet de teambaas weten volgens Motorsport.com. Natuurlijk is Seidl er zich van bewust dat het middenveld erg dicht bij elkaar zit. “Ik ben nooit te optimitisch want ik weet gewoon dat de andere teams ook keihard doorwerken. Maar met het pakket dat we op dit moment hebben weet ik gewoon dat we altijd mee kunnen strijden.” Terugkijkend op de problemen die het team had in Bahrein heeft Seidl alleen maar complimenten over voor het team. “Het was mooi om te zien hoe iedereen met die uitdagingen omging. Iedereen bleef kalm en werkte samen.”

Lees ook: Niels Wittich negatief getest en zal GP-weekend Miami leiden

Lees ook: Maak kennis met het nieuwste boek van Olav Mol

Lees ook: Horner: wederzijds respect tussen Verstappen en Leclerc

03 mei 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen