Andrew Shovlin: Eenvoudige updates maken ons sneller

door Gijs Leuvenink
3639737

Mercedes-topman Andrew Shovlin zegt dat zijn team door eenvoudige updates het gat met Ferrari en Red Bull kan dichten. Dat vertelt de Brit in de podcast F1Nation.

Shovlin heeft na de race in Bahrein een lange nabespreking gehad met het team. De Brit kan een waslijst aan problemen vertellen. "We hebben na de race lang met elkaar gesproken. We hadden gewoon veel dingen die niet goed waren. We hadden teveel last van porpoising, de balans was slecht, we hebben in de langzame bochten te weinig grip, de tractie was slecht, de banden warmden niet goed op en de auto is te zwaar", somde Shovlin op.

Verbeteringen

Shovlin ziet dat het personeel in de fabriek hard bezig is met eenvoudige updates die Mercedes zo naar voren kan brengen. "We hebben veel te verbeteren. Dat geeft ons voldoende aanmoediging om aan de slag te gaan. Ik denk dat we eenvoudige updates kunnen toepassen in de komende twee races om dichterbij de concurrentie te komen."

Andrew Shovlin
Fotograaf: Icon Sport

Mogelijk snel updates

De Brit vertelt dat de teamleden erg gemotiveerd is om de wagen te verbeteren. De updates kunnen volgens hem snel op de wagen terecht komen. "Het team zet alles op alles de komende dagen om updates te maken. Mocht dat voor Jeddah al lukken, dan gaan we er zeker voor zorgen dat we die daar al op de auto zetten."

Lees ook: F1 kalender groeit: Geruchten Las Vegas race intenser

Lees ook: Reden uitvalbeurt Red Bull bekend: Vacuüm in de brandstofpomp

Lees ook: F1-organisatie in gesprek met coureurs en Netflix van nepdrama

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen