Antonio Giovinazzi aan de slag voor Sauber

1920x1080-Antonio-Giovinazzi-Sauber-GP-Hongarije-2018-1

Komende vrijdag komt Antonio Giovinazzi in actie voor Sauber. De 24-jarige Italiaan neemt voor de Zwitserse renstal de eerste vrije training voor de Grand Prix van Rusland voor zijn rekening. Dit betekent dat Marcus Ericsson pas tijdens de tweede training met de C37 in actie komt op het Sotsji Autodrom.

Giovinazzi werkte in Duitsland en Hongarije ook al een vrijdagtraining af voor Sauber. De Italiaan is dit seizoen reservecoureur bij zowel Sauber als Ferrari. In aanloop naar het seizoen testte hij dan ook voor beide renstallen in Barcelona.

Kandidaat voor 2019

Bij Sauber behoort Giovinazzi tot één van de kandidaten voor een stoeltje volgend seizoen naast Kimi Raikkonen. Hoewel de financiers van de renstal een voorkeur hebben voor Ericsson ziet motorleverancier Ferrari graag Giovinazzi achter het stuur van de Sauber.

Afgelopen seizoen reed Giovinazzi als vervanger van de geblesseerde Pascal Wehrlein bij Sauber de Grand Prix’ van Australië en China. Later dat jaar zat de Italiaan zeven keer voor Haas F1 achter het stuur tijdens een vrijdagtraining.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen