Antonio Giovinazzi in 2019 teamgenoot Raikkonen bij Sauber

1920x1080-Antonio-Giovinazzi-Sauber-GP-Hongarije-2018-77

De kogel is door de kerk. Sauber heeft zijn rijdersduo voor 2019 compleet. Naast Kimi Raikkonen zal volgend seizoen ook Antonio Giovinazzi achter het stuur zitten van de bolide van de Zwitserse renstal.

Dit betekent dat Sauber na dit jaar afscheid neemt van Marcus Ericsson. Eerder maakte Charles Leclerc al zijn overstap naar Ferrari bekend.

Droom

"Dit is een droom die uitkomt. Het is een groot genoegen om de kans te krijgen om voor dit team te racen. Als Italiaan is het een grote eer om een merk zo iconisch en succesvol als Alfa Romeo in onze sport te vertegenwoordigen. Ik wil Ferrari en het team van Alfa Romeo Sauber F1 bedanken voor het geven van deze geweldige mogelijkheid. Ik ben zeer gemotiveerd en kan niet wachten om aan de slag te gaan om tezamen geweldige resultaten te behalen", zegt Giovinazzi in het persbericht.

De Italiaan is dit seizoen reservecoureur bij zowel Sauber als Ferrari. In aanloop naar het seizoen testte hij dan ook voor beide renstallen in Barcelona. In Duitsland en Hongarije werkte hij een vrijdagtraining af voor Sauber en zal komende vrijdag in Rusland opnieuw achter het stuur van de Sauber-bolide kruipen.

In 2017 debuut voor Sauber

Vorig jaar maakte Giovinazzi bij de Zwitserse renstal zijn debuut in de Formule 1. Als vervanger van de geblesseerde Pascal Wehrlein kwam hij in actie tijdens de Grand Prix’ van Australië en China. Later dat jaar zat de Italiaan zeven keer voor Haas F1 achter het stuur tijdens een vrijdagtraining.

"We hebben al de mogelijkheid gehad om met hem te werken en hij heeft bewezen een groot potentieel te hebben. We zijn zeer toegewijd en gemotiveerd. Ons doel is telkens te verbeteren en samen te vechten voor posities die tellen", zegt Frédéric Vasseur, teambaas van Sauber, over Giovinazzi.

Kimi Raikkonen

Vasseur is tevreden met zijn nieuwe rijdersduo. "We hebben eerst Kimi Raikkonen aangetrokken, een extreem ervaren rijder die zal bijdragen aan de ontwikkeling van onze auto en de progressie als team als geheel zal versnellen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen