Antonio Giovinazzi tevreden met Q2 en twaalfde plek

2021-United-States-Grand-Prix-Friday

Antonio Giovinazzi eindigde als dertiende in Q2 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika. Hij behaalde Q2 op het nippertje na een spin in zijn tweede snelle ronde van Q1. Doordat Sebastian Vettel een gridstraf heeft en achteraan moet starten, start de Italiaan toch als twaalfde. 

"Ik verloor de achterkant van de bolide bij het uitkomen van de bocht", zegt Giovinazzi tegenover Ziggo Sport na afloop van zijn kwalificatie. "Maar een beetje geluk kon geen kwaad. We starten P12 en we kunnen zelf onze banden bepalen, dus het is niet slecht." Hij kwalificeerde zich als dertiende, maar schuift één plek omhoog door de gridstraf van Vettel.

Punten halen

De Alfa Romeo-coureur zit er niet mee dat hij niet in Q3 kon komen. Hij heeft liever dat hij naar de punten kan rijden, dan dat hij in de top tien start op softs. Hij zegt dat de race starten op softs niet de beste strategie is. Zijn focus ligt op het behalen van de punten. Vanaf de twaalfde positie is dat best mogelijk. "We bestuderen voor de race wat de beste strategie is. We rijden een goede eerste ronde en dan ligt de focus op de punten."

Lees ook: Kimi Räikkönen: “Kon geen goede ronde rijden”

Lees ook: Max Verstappen blij met pole: “Niet verwacht” 

Lees ook: Toto Wolff geeft problemen Mercedes-motor toe

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen