Aston Martin: aangepaste programma's voor Hülkenberg

alonso sprint imola

Nu Sebastian Vettel uitgevallen is met corona, stapt Aston Martin-reservecoureur Nico Hülkenberg in de auto. Hiervoor moeten wel een aantal dingen aangepast worden, waaronder de programma's van de vrije trainingen. Dit laat performance director, Tom McCullough, aan Motorsport.com weten. 

Hülkenberg mag na anderhalf jaar weer in een Formule 1-auto stappen. Hij vervangt Aston Martin coureur Vettel, die het coronavirus onder de leden heeft. Vettel liep het virus op toen hij thuis, in Zwitserland, geweest was. Vlak voordat hij naar Barhein zou vliegen testte hij positief. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

Haasten

Hülkenberg, die normaal gesproken mee afreist naar verre races, stond niet op de lijst om mee te vliegen naar Bahrein. Hierdoor is er last minute nog een vlucht geregeld voor de Duitser. Hij komt vrijdagochtend aan in Bahrein en moet dan gelijk door voor het passen van zijn stoel. Ook staat er een gesprek met de engineers op het programma, om daarna voor het eerst in de AMR22 te stappen. 

Aangepast programma

Voor de vrije trainingen gaat Hülkenberg met een aangepast programma rijden, om hem zo snel mogelijk gewend te laten raken aan de nieuwe auto. Volgens McCullough heeft hij vorig jaar en dit jaar al in de simulator gereden, maar het gaat niet makkelijk voor hem zijn. "Hij heeft enige ervaring met de nieuwe auto en hij kent het team goed, maar in de 'echte' auto rijden gaat het een leerproces zijn", aldus McCullough. Om hem alvast kennis te laten maken met de auto heeft Aston Martin hem documenten gestuurd om tijdens te vlucht te lezen. "Onze prioriteiten tijdens de vrije trainingen zijn bijgesteld, het is belangrijk dat Nico gewoon de race kan rijden."

Lees ook: Sebastian Vettel test positief op corona, Hülkenberg vervangt

Lees ook: Verstappen een van de eerste coureurs in nieuw persconferentie-format

Lees ook: Ferrari wil duidelijkheid van FIA over spiegelontwerp Mercedes

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden