Aston Martin-coureurs tevreden na kwalificatie GP van Saoedi-Arabië

door Tim Koenders
Alonso 2024 Jeddah

Fernando Alonso en Lance Stroll kwalificeerden zich als vierde en als tiende voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Het gat tussen beide coureurs was bijna zeven tienden.

Vorig seizoen schoot Aston Martin uit de startblokken. Fernando Alonso stond meerdere malen op het podium tijdens de eerste races van het seizoen. De Grand Prix van Bahrein ging niet zo goed in vergelijking met vorig jaar maar toch doet Fernando Alonso weer in de subtop mee. Dit was ook te zien tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Fernando Alonso kwalificeerde zich als vierde en kan tevreden terugkijken.

“Het was echt fantastisch. Net als in Bahrein lijkt de auto snel over één ronde. We zitten dichtbij McLaren en Mercedes. In de kwalificatie ziet het er goed uit maar in de race zakten we vorige week terug naar onze natuurlijke positie, het vijfde team.” Dat liet de Spanjaard weten aan Formula 1. “Hopelijk kunnen we nu voor Mercedes en McLaren blijven. We kunnen niet naar voren kijken, we moeten echt in onze spiegels kijken. We hebben wat aanpassingen gedaan, dit zou de snelheid in de race moeten verbeteren.”

Lance Stroll genoot van kwalificatie

Lance Stroll moest zijn meerdere erkennen in zijn ervaren teamgenoot. De Canadees kwam zeven tienden tekort en kwam niet verder dan een tiende tijd. Toch kijkt hij zelf tevreden terug. “Kwalificeren op dit circuit is altijd leuk met de hoge snelheden. Hopelijk is de snelheid in de race goed, het managen van de banden zal heel belangrijk zijn.” Ook bij Stroll zijn er verschillende wijzigingen aan de auto aangebracht om de snelheid in de race te verbeteren.

Lees ook: Tsunoda tevreden met P9: "Ik denk dat punten mogelijk zijn"

Lees ook: Opnieuw teleurstelling bij Alpine na kwalificatie in Saoedi-Arabië

Lees ook: Max Verstappen pakt pole in Saudi-Arabië: "Goede dag gehad"

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden