Aston Martin komt snelheid tekort voor punten

Sebastian Vettel Aston Martin Imola grid

Aston Martin keert puntloos terug van de Grand Prix van Oostenrijk. Met een dertiende plek voor Lance Stroll en een zeventiende plek voor Sebastian Vettel kent het team een ongelukkig weekend.

Het team gevestigd in Silverstone mist al het hele weekend snelheid. Beide coureurs wisten zich op vrijdag tijdens de kwalificatie niet voor Q2 te kwalificeren. Lance Stroll wist zijn auto tijdens de sprintrace nog naar de twaalfde positie te rijden, maar ook hij had tijdens de race op zondag niet de snelheid om punten binnen te halen. Sebastian Vettel werd tijdens de sprintrace door Alexander Albon aangetikt waardoor hij in de grindbak belandde en als negentiende de race moest starten. 

Gevecht om punten

Stroll reed een lange stint op de hards waardoor hij op een gegeven moment zelfs op de vierde plek reed. Uiteindelijk viel de Canadese-coureur na de virtual safetycar terug tot de dertiende positie waar hij ook de race eindigde. Door een gebrek aan snelheid kon hij geen punten binnenhalen voor het Britse team, wel kon hij in tegenstelling tot zijn teamgenoot volop meedoen met gevechten in het middenveld. "We hadden een paar mooie gevechten, maar uiteindelijk geen punten. We hadden ook gewoon niet de snelheid vandaag om punten te scoren", weet Stroll te vertellen tegenover F1.com

Vettel in het grind

Zijn teamgenoot Sebastian Vettel was ondanks de lichte schade die hij had opgelopen bij de start van de wedstrijd bezig aan een solide race. Op de mediums wist de Duitser zich naar voren te rijden en leek een goed resultaat mogelijk. "We sneden met de gele band vrij gemakkelijk door het veld heen." Helaas voor de viervoudig wereldkampioen werd hij in de veertigste ronde niet voor het eerst dit weekend in de rondte getikt. Ditmaal in bocht vier door Pierre Gasly die voor zijn actie een tijdstraf van vijf seconde heeft ontvangen. "Het is frustrerend dat ik weer word geraakt, Gasly was iets te enthousiast bij het incident, daarna voelde de auto niet meer goed aan en was het einde race voor ons", aldus Vettel. Vettel finishte de race uiteindelijk als zeventiende.

 

Lees ook: Valtteri Bottas: Ik had op meer gehoopt

Lees ook: Carlos Sainz: We hadden gemakkelijk P2 kunnen halen

Lees ook: McLaren had puntenfinish niet verwacht

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden