Austin Cindric wint openingsrace NASCAR-seizoen

door Tim Koenders
10-saturday-monza

Austin Cindric heeft de openingsrace van het NASCAR-seizoen gewonnen. Het zat erg dicht bij elkaar maar Cindric kwam uiteindelijk als eerste over de finish. NASCAR-commentator Rick Winkelman kijkt terug op de race.

Afgelopen weekend werd de eerste race van het nieuwe seizoen in de NASCAR verreden. Zoals gewoonlijk opende het seizoen met de Daytona 500. Cindric, de winnaar, is de zoon van een topman van het team van Penske. Penske is één van de grote teams in de Amerikaanse autosport. “Cindric vervangt dit seizoen Keselowski die dit jaar voor een ander team in actie komt. Hij werd ook mede-eigenaar van het team waar hij naartoe ging.” Winkelman legt uit dat Keselowski, op de Daytona 500 na, bijna alle races al wel eens gewonnen heeft. Dit seizoen won er dus een rookie in zijn auto met startnummer twee.

NASCAR
Foto: NASCAR (Chris Graythen / Getty Images)

Keselowski de grote verliezer

“Het moet echt zuur geweest zijn voor Keselowski die lang op de overwinning af leek te gaan.” Het zit in de NASCAR vaak dicht bij elkaar en dat was tijdens de Daytona 500 niet anders. “Cindric won met drie tienden voorsprong op Bubba Wallace. Het was een prachtige race en een mooie opening van het seizoen.”

De hele update van Rick Winkelman hoor je op Grand Prix Radio.

Lees ook: Horner haalt uit naar Hamilton en Mercedes na ontslag Masi

Lees ook: Bottas: Russell niet overtuigd zijn dat je Hamilton verslaat

Lees ook: Alpine: Snelheid voor betrouwbaarheid bij nieuwe motor

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden