Bandencompound C5 dit seizoen voor eerste keer in actie

Header liveblog 1 Bahrein

Pirelli heeft bekendgemaakt dat zij voor de eerste keer dit seizoen gebruik zullen maken van de C5 compound. Deze band is de zachtste band die Pirelli tot zijn beschikking heeft. Daarbij nemen zij de C3 als mediumband en de C2 als harde band mee. De C4 slaan zij voor de race in Australië over. 

Bandenleverancier Pirelli heeft dus een ongewone keuze gemaakt voor de banden waarmee in Melbourne geracet gaat worden. Volgens Pirelli heeft deze bijzondere bandenkeuze te maken met de aanpassingen die aan het circuit zijn gedaan, maar ook het nieuwe asfalt dat op de baan is gelegd. De vorige keer dat er in Australië geracet werd, 2019, ging de C4 wel als zachte band mee naar het circuit. 

Volgens Pirelli is uit de eerste races van het seizoen gebleken dat de prestaties van de C3 en C4 band erg dicht bij elkaar liggen. Door nu eens te kijken naar de C3 in combinatie met de C5, worden er misschien betere strategieën ontdekt. 

pirelli c5 compound

Foto: Pirelli

Minimale verschillen

Mario Isola, topman van Pirelli, legt zelf uit waarom Pirelli deze keuze heeft gemaakt: "Om te beginnen is het circuit erg veranderd, om meer inhaalacties mogelijk te maken." Daarbij zou het nieuwe asfalt de baan minder hobbelig moeten maken. Maar dat is niet de enige reden. "We gaan nu een aantal weken later naar Melbourne dan andere jaren, wanneer de herfst al is aangebroken." De weersomstandigheden kunnen daarom afwisselender zijn. Als laatst stipt Isola de nieuwe generatie auto's aan, waar de courerus volgens hem nog erg zoekende in zijn. Al deze punten samen zijn volgens Isola genoeg reden op deze afstelling in het Albert Park uit te proberen. 

pirelli-banden-2022

Foto: Pirelli

Lees ook: F1 aan Tafel: "Hamilton gaat stoppen"

Lees ook: Nieuwe carriére Valentino Rossi van start

Lees ook: DTM-debuut voor Sebastien Loeb

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden