Bleekemolen verwacht dominant Mercedes in Frankrijk

photo_2021-04-15_21-10-12

De zevende ronde van het wereldkampioenschap Formule 1 wordt gereden op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk, een hypermodern circuit met snelle bochten, dat ooit is overgenomen door Bernie Ecclestone. Wat kan Max Verstappen dit weekend en hoe gaat Mercedes zich terugvechten na twee slechte races? Jeroen Bleekemolen blikt voor Grand Prix Radio vooruit op de Grand Prix van Frankrijk.

Bleekemolen vertelt dat de snelste bocht van het circuit op een heuvel ligt waarbij de coureurs last kunnen krijgen van de wind. Hij legt uit dat de wind daar veel invloed gaat krijgen op het gewicht van de auto's. Mede dankzij de draaiing van de wind kan het zelfs tijdens de race de balans van een auto veranderen.

De verhoudingen tussen de teams gaan volgens Bleekemolen weer terug naar hoe het was voor de stratencircuits. "Je rijdt op ander asfalt, er is minder grip en het is wat hobbeliger. Het is weer terug naar een circuit zoals Barcelona." Hij verwacht daarom ook dat Mercedes dominanter op het circuit gaat zijn.

Wereldkampioenschap

Waar Mercedes twee slechte races heeft meegemaakt in Monaco en Bakoe, heeft Verstappen goede races gekend. Ondanks zijn crash in Baku, maakte hij de hele race geen fouten. Bleekemolen denkt daarom dat er meer spanning in het kampioenschap komt aankomend race weekend. "Max kan doorgaan op de winst van Monaco en een foutloze race in Bakoe tot aan de crash. Mercedes wilt natuurlijk weer terugvechten."

Bleekemolen zegt ook dat de tweede rijders bij Mercedes en Red Bull aan de bak moeten. "Pérez gaat ineens heel lekker en dat zal hem zeker helpen. Hopelijk maakt dat voor Red Bull het verschil om de strategie van Mercedes te beïnvloeden." Bottas moet zich gaan resetten volgens Bleekemolen. Ondanks zijn snelheid in Monaco zat de Fin niet lekker in de race in Baku. "We gaan zien of hij de snelheid weer te pakken krijgt."

Ferrari

Hij vindt dat Ferrari goed op weg is dit seizoen. Met name door de twee pole positions van Charles Leclerc op beide stratencircuits. Hij verwacht alleen niet dat ze dezelfde snelheid kunnen behouden op Paul Ricard. Desondanks denkt hij dat ze wel kunnen meekomen met het veld: "Het lijkt alsof het motorvermogen beter is dan afgelopen seizoen." Daarom zal het lange stuk op Paul Ricard geen problemen opleveren. Ook op het lange rechte stuk in Baku konden de Ferrari's meekomen. "Wie weet dat ze toch nog voor een podium kunnen vechten."

Lees ook: Nieuwe technische richtlijn banden na Bakoe-debacle

Lees ook: Pérez wil herenakkoord kwalificatie bespreken

Lees ook: Circuit Zandvoort tevreden over voorbereidingen Dutch grand prix

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden