Bottas optimistisch over seizoen bij Alfa Romeo

door Jay Hartman
10-saturday-monza

Valtteri Bottas is optimistisch over zijn jaar bij Alfa Romeo. Hij denkt dat hij de beste versie van zichzelf kan laten zien bij het team, nadat hij vijf jaar lang deel uitmaakte van Mercedes. De Fin is positief over het team en de auto: "Er zit zeker potentie in."

Bottas gelooft dat zijn nieuwe team Alfa Romeo het beste in hem naar boven gaan brengen. Het wordt een nieuwe uitdaging in zijn carrière vertelt hij na de onthulling van de C42. Hij zegt dat hij een andere manier van denken moet toepassen, maar hij is helemaal klaar om die uitdaging aan te gaan. Zeker met de ervaring die hij heeft opgebouwd de afgelopen jaren. 

Testdagen

Hoewel Bottas er volle vertrouwen in heeft dat hij een goed jaar tegemoet gaat bij Alfa Romeo, is het seizoen niet spetterend begonnen. Tijdens de eerste testdagen in Barcelona heeft de Fin slechts 54 rondes gereden in de totale drie dagen. Dat staat scheef tegenover de 112 rondes die teamgenoot Guanyu Zhou heeft gereden. Alfa Romeo liep tegen verschillende problemen aan zoals porpoising

De Fin zegt dat dat natuurlijk vervelend is, maar is tegelijkertijd ook weer positief. Hij vindt dat er veel potentie in de nieuwe auto zit en dus kijkt hij uit naar de officiële testdagen in Bahrein. Hij denkt niet dat er kritieke punten in de auto veranderd moeten worden. Hij verwacht dat hij nog veel aan de auto moet ontdekken, maar hij denkt ook dat dat met de tijd en de andere testdagen moet komen.

Beter dan ooit 

"Ik heb nog zoveel meer te doen en te geven aan deze sport waardoor ik ook steeds beter wordt. Het voelt nu alsof ik de beste versie van mezelf kan zijn, maar ik ben ook zeker niet de enige leider van het team. We zitten er samen in en dat is het gevoel met Alfa Romeo", aldus Bottas. 

Lees ook: Onthulling: de nieuwe Alfa Romeo C42

Lees ook: Mattia Binato: wij zijn niet de snelste

Lees ook: Valtteri Bottas: veel kostbare tijd verloren

 

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden