Valtteri Bottas: veel kostbare tijd verloren

door Steffie van Hamersveld
alonso sprint imola

Alfa Romeo heeft veel kostbare tijd verloren tijdens de laatste testdag in Barcelona. Valtteri Bottas reed slechts tien ronden. Een spin en een betrouwbaarheidsprobleem waren de oorzaak van de korte run, maar Bottas blijft positief.

De oud-Mercedes-coureur was naar eigen zeggen lekker onderweg op de C3 compound, maar moest de testsessie afbreken door een spin en een kleine hydraulische lekkage. Hierdoor is hij niet toegekomen aan het testen van de C4-banden. Ondanks dat hij zijn run moest afbreken, is hij positief over het gevoel in de auto. “Het zijn natuurlijk nog testdagen en we kunnen moeilijk vergelijken met andere teams, maar het voelt alsof we de juiste richting op gaan”, aldus Bottas.

Samenwerking team

Volgens Bottas is het belangrijk om goed samen te werken met het team en zo een flinke stap voorwaarts te maken richting de volgende testdagen. Van 10 tot 12 maart testen Bottas en zijn teamgenoot Guanyu Zhou de C42 opnieuw in Bahrein. Alfa Romeo heeft in Barcelona al goede stappen gemaakt met de auto, ondanks dat de coureurs minder hebben gereden dan gehoopt. Het team heeft voldoende data verzameld om mee te werken de komende weken en heeft er vertrouwen in dat ze de verloren tijd goed gaan maken.

Speciale livery

De C42 was de afgelopen dagen gehuld in camouflagekleuren. Aanstaande zondag maakt het team de officiële livery voor 2022 bekend. Het team wilde het aankomende seizoen vieren met deze speciale uitvoering tijdens de testdagen. Ook gaf dit de media en de fans een onderwerp van gesprek.

Lees ook: Formule 1 maakt winst in 2021

Lees ook:Testweek 1 in cijfers: Wie heeft de meeste kilometers gemaakt?

Lees ook:Haas besluit volgende week over omstreden Uralkali sponsor

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden