Haas besluit volgende week over omstreden Uralkali sponsor

door Frederique van Grinsven
alonso sprint imola

Haas neemt volgende week een besluit over de toekomst met Russische sponsor Uralkali. Hierbij moet vooral gekeken worden naar de financiële gevolgen, laat teambaas Guenter Steiner vrijdag weten aan diverse media. Ook de toekomst van Nikita Mazepin blijft onzeker.

Het nieuws komt na de ontwikkelingen in Oekraïne. Steiner meldt verder dat het sanctiepakket dat is opgelegd aan Rusland momenteel nog geen invloed heeft op het team. 

Vragen over zitje Mazepin

Over de toekomst van Mazepin als rijder kan Steiner niks bevestigen. "Wij zijn niet de enige partij, natuurlijk. Er zijn overheden bij betrokken, daar hebben wij geen invloed op." Er ligt al een sanctie tegen Rusland waardoor sporters als Mazepin niet onder de Russische vlag mogen uitkomen, maar alleen onder die van de Russische autosportbond. Eventuele sancties als reisrestricties tussen landen kunnen verder schade doen aan Mazepin F1 carriere. 

Haas besloot donderdag al afstand te doen van hun livery voor de laatste testdag in Barcelona. Ook besloot het team zowel Mazepin als Steiner niet te laten spreken tijdens de persconferenties.

Nauwe banden met Rusland

Sinds de komst van Nikita Mazepin bij het Amerikaanse team en de titelsponsor Uralkali met zich meenam is de Russische vlag prominent aanwezig op de auto. Mazepins vader Dmitry Mazepin is deels eigenaar van Uralkali en heeft nauwe banden met het huidige Russische regime.

Lees ook: Vasseur: Slecht 2021 moet leiden tot succesvol 2022

Lees ook: Echte 2022 Mercedes pas tijdens volgende tests ingezet

Lees ook: Vettel: auto voelt totaal anders aan

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen