Formule 1 maakt winst in 2021

door Zus Veldkamp
Header liveblog 1 Bahrein

Formule 1 heeft over vorig jaar 92 miljoen dollar winst gemaakt. Dat laat de organisatie weten aan Motorsport.com. De opbrengst is verdubbeld ten aanzien van 2020. Na een moeilijk jaar in 2020 is de winst een goed teken. 

Met de start van de pandemie in 2020 is dat jaar een lastige periode geweest voor formule 1. Het verlies van inkomsten was dat jaar 386 miljoen dollar, wat ze hebben omgezet naar winst van 92 miljoen dollar in 2021. De omzet in het algemeen is van 1.145 miljard dollar naar 2.136 miljard dollar gestegen, en dat in één jaar tijd. 

Terugkerende fans

Het terugkeren van de fans naar circuits heeft een grote rol gespeeld in de stijgende omzet. Waar er in 2020 maar 17 races op de kalender stonden, was dat in 2021 al gestegen naar 22 races. "Doordat de overheden de ontwikkelingen goed in de gaten hielden en er versoepelingen driekwart van de kalender kwamen ten opzichte van vorig jaar is de omzet gestegen", laat Liberty Media weten in hun onderzoek. Ook door meer races, met name van niet Europese races, is er een stijging te zien. 

Leclerc - Abu Dhabi
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Sponsordeals

Het inkomen is ook gestegen door meer media-uitzendingen en nieuwe sponsordeals. "De sponsorinkomsten stegen door het binnentreden van nieuwe sponsoren, de impact van meer gehouden races en pandemiegerelateerde reducties die het voorgaande jaar minder waren", vertelt Liberty Media. Eveneens werden de tv-kosten hoger en abboneerde er meer mensen op F1 TV, wat van formule 1 zelf is. Ook contracten met circuits voor maar één jaar hebben een grote rol gespeeld. Door het uitvallen van een aantal races werd een race organiseren erg populair en hadden veel landen er wel wat voor over.

Lees ook: Domenicali: vervanger vinden voor Rusland geen probleem

Lees ook: Derde testdag in Barcelona in tien foto's en video's

Lees ook: Toekomst Mazepin bij Haas onzeker

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen