Domenicali: Vervanger vinden voor Rusland geen probleem

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Stefano Domenicali, de ceo van de Formule 1, verwacht dat de zoektocht naar een vervanger voor de Grand Prix van Rusland een makkelijke gaat worden, nu de Formule 1 veel ervaring heeft gekregen in het denken in oplossingen.

Door de pandemie moest de Formule 1 de laatste twee jaar vaker out of the box denken en werden circuits opgetrommeld, waar vroeger niet zo snel aan gedacht werd zoals bijvoorbeeld Mugello en Portimao. En ook keerde de Formule 1 terug naar circuits waar al jaren niet meer geracet werd. (Imola en de Nürburgring, red) Die flexibiliteit gaat de sport nu helpen, denkt Stefano Domenicali.

Oplossingen

"We denken in oplossingen en dat gaat ons hierbij helpen", zegt de Italiaan. "Het is dus totaal geen probleem", liet Domenicali weten aan RaceFans.

Sochi Autodrom 2

Kalender

Domenicali gaat ook nog in op de kalenderperikelen. De Formule 1 wil de kalender gaan uitbreiden naar 25 races in de nabije toekomst, iets wat de ceo bevestigt. "Het huidige Concorde Agreement staat 25 races toe. Wij willen daar ook naar toe werken, maar daar nemen we onze tijd voor. Het heeft geen haast", besluit de ceo van de Formule 1.

Lees ook: FIA zet streep door race in Rusland

Lees ook: Echte 2022 Mercedes pas tijdens volgende tests ingezet

Lees ook: Vettel: auto voelt totaal anders aan

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden