Toekomst Mazepin bij Haas onzeker

door Patrick Wuite
3639737

Nikita Mazepin kan zijn stoeltje bij het team van Haas kwijtraken, als de Russische sponsor Uralkali, het bedrijf van zijn vader, vertrekt. Zo bevestigt teambaas Günther Steiner.

Donderdagavond werden de Uralkali-stickers van de auto, de vrachtwagens en het motorhome gehaald en de algemene verwachting is dat Haas gaat breken met Uralkali. Dit kan vergaande gevolgen gaan hebben voor Nikita Mazepin, wiens vader Dmitry Mazepin de mede-eigenaar van het chemicaliënbedrijf is. Teambaas Günther Steiner denkt dat Haas wel kan overleven zonder die Russische centen.

Geen effect

"Ja zeker. Het gaat geen effect hebben op het team of op onze plannen voor dit seizoen. Er zijn meerdere manieren om aan onze centen te komen. Het is dus geen probleem", liet de Italiaan weten aan RaceFans. En dus is de toekomst van Mazepin ineens heel onzeker geworden. "We moeten het daar nog over hebben", vertelt Steiner.

Mazepin 2022

Mazepin

Mazepin debuteerde vorig seizoen in de Formule 1 bij het team van Haas. Hij bleef in 2021 puntloos, maar kreeg toch contractverlenging. Over Oekraïne / Rusland heeft hij zich nog nauwelijks uitgelaten, tot vrijdagmiddag. Hij schreef op zijn Twitter: "Het is een moeilijke tijd en ik heb niet de controle over hetgeen wat gezegd en gedaan wordt. Ik kies ervoor om te focussen op wat ik wel kan doen namelijk mijn best doen voor Haas", aldus de Rus.

Lees ook: FIA zet streep door race in Rusland

Lees ook: Porpoising achtervolgt F1 teams

Lees ook: Haas haalt Russische vlag en Uralkali-logo van livery

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden