Räikkönen mist Dutch GP na positieve coronatest

door Hidde Wissels
2021-Hungarian-Grand-Prix-Sunday

Kimi Räikkönen heeft een positieve coronatest afgeleverd en komt daarom niet meer in actie dit weekend. Dat laat zijn team Alfa Romeo zaterdagochtend weten. Robert Kubica gaat de Fin tijdens de Dutch Grand Prix vervangen.

Het team laat weten dat Räikkönen geen symptomen vertoont en zich goed voelt. De 41-jarige is meteen in zijn hotelkamer in quarantaine gegaan.

"De FIA, Formule 1 en Alfa Romeo Racing ORLEN kunnen vandaag bevestigen dat Kimi Räikkönen tijdens de PCR-tests ter plaatse voor de FIA ​​Formula 1 Dutch Grand Prix 2021 positief heeft getest op COVID-19", laat de FIA weten. “In overeenstemming met het COVID-19-protocol zal hij niet meer deelnemen aan dit evenement. Alle contacten zijn op de hoogte gebracht.”

"Geen verdere gevolgen voor het team"

"Hij is onmiddellijk in quarantaine gegaan in zijn hotel", voegt het team eraan toe. "Het team heeft een contactonderzoek uitgevoerd en er wordt geen verdere gevolgen verwacht voor het team voor de rest van dit evenement."

Robert Kubica / Alfa Romeo Racing / Barcelona / 2020
Foto: Mediahub Sauber Group (Frederic Le Floc'h / DPPI)

Dit betekent dat Kubica zijn rentree gaat maken in de Formule 1. De Pool heeft één grand prix gewonnen en was in 2019 teamgenoot van George Russell voor het team van Williams. In 2020 werd hij reservecoureur voor Alfa Romeo. De 36-jarige komt tijdens de derde vrije training voor het eerst in actie op het circuit van Zandvoort.

https://twitter.com/alfaromeoracing/status/1434056606384332804

Lees ook: Die ene keer: Robert Kubica wint de Grand Prix van Canada

Lees ook: Mogelijke F1-rentree Albon kan De Vries in de weg zitten

Lees ook: Lewis Hamilton: “Kunnen data Valtteri goed gebruiken"

 

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden