BREAKING: GP Rusland verhuist naar Sint-Petersburg vanaf 2023

door Jacobine van den Berg
AP-1X2F7246D2111_news

De Formule 1 rijdt vanaf 2023 niet meer in Sochi. Vanaf dat seizoen zullen de Russische Grands Prix worden verreden op het Igora Drive circuit, nabij Sint-Petersburg. Het circuit kreeg onlangs de benodigde Grade 1-licentie van de FIA. Hierdoor is het mogelijk voor het circuit om een Formule 1-race te organiseren.

Voor Formule 1-fans is dit een aangename verandering, het Russische circuit in Sochi wordt door zowel coureurs als fans al jaren gezien als een circuit zonder écht karakter. Formule 1-ceo Stefano Domenicali is ook blij met de verhuizing. "Ik ben blij dat we kunnen melden dat we, na een intensieve samenwerking met onze Russische partners, de mogelijkheid hebben om op dit circuit te racen."

"Het is ook een stad waar ik erg van onder de indruk ben. Ik weet daarom zeker dat de races op Igora Drive fantastische evenementen gaan worden", legt Domenicali verder uit.

Igora Drive ligt ruim vijftig kilometer ten noorden van de wereldstad, maar vanuit hartje Sint-Petersburg bedraagt de afstand zo'n tachtig kilometer. Igora is onder Russen normaal gesproken een zeer populair skioord. De Formule 1-leiding hoopt met een race in de regio Sint-Petersburg onder meer beter bereikbaar te zijn.

Ontworpen door Tilke

Het circuit werd in 2019 geopend en mede ontworpen door de bekende F1-circuitontwerper Hermann Tilke. Het is iets meer dan vier kilometer lang, telt vijftien bochten en kan 50.000 fans huisvesten op de tribunes.

Lees ook: Pirelli komt met nieuwe constructie achterbanden

Lees ook: BREAKING: Grand Prix van Turkije terug op F1-kalender

Lees ook: Volle tribunes: 140.000 man welkom tijdens Britse GP

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden