Carey: seizoen zal 15 tot 18 races tellen

chase

De Formule 1 zal weer gaan racen in de zomer met een herziene kalender die tussen de 15 en 18 races telt. Dat is de verwachting die Formule 1-CEO Chase Carey uitspreekt in een statement.

Nu het seizoen door de gevolgen van het coronavirus nog niet op gang is en de eerste zeven races van het seizoen uit- of afgesteld zijn, is het de vraag wanneer er wel geracet kan worden. Maar Carey is vol vertrouwen dat er geracet kan worden. "Nu niemand precies zeker kan weten wanneer de situatie zal verbeteren, maar die zal verbeteren en wanneer het dat doet, zijn we klaar om weer te gaan racen. We zijn toegewijd om de fans het 2020 kampioenschap te geven."

"We erkennen dat er een reële kans is dat meer races uitgesteld worden. Desalniettemin verwachten wij en onze partners dat we het seizoen ergens in de zomer kunnen starten met een herziene kalender van 15-18 races."

Carey zei nogmaals dat de zomerstop verplaatst is naar maart-april, maar dat de verwachte einddatum na 29 november ligt. Nu is op die datum Abu Dhabi nog de seizoensafsluiter. "Het is niet mogelijk om nu een specifieke kalender te presenteren vanwege de veranderende situatie, maar we verwachten in de komende maand beter inzicht in de situatie te krijgen in de landen waar een race georganiseerd wordt, alsook met betrekking problemen rond het reizen naar die landen."

Experimenteren
Volgens Carey biedt de situatie ook nieuwe kansen. "De flexibiliteit biedt kansen om de sport verder te ontwikkelen, te experimenteren en nieuwe dingen te proberen. Dit zouden initiatieven kunnen zijn als het uitbreiden van ons esports-platform, het ontwikkelen van meer innovatieve content als Netflix' Drive to Survive." Onlangs begon de Formule 1 hier al mee in de vorm van de Virtual Grand Prix Series. De Grand Prix-loze weekenden worden nu opgevuld met virtuele races op die banen waar geracet had moeten worden.

In de podcast van Grand Prix Radio werd deze week geopperd dat een kalender van acht races prima is. Olav Mol, Jack Plooij en Rob Steltman discussiëren hierin over hoe de nieuwe kalender in te vullen en is hier te beluisteren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden