Carlos Sainz over P3: Leuke gevechten

Carlos Sainz - Grand Prix van Oostenrijk 2022

Carlos Sainz wist een derde startplek te verzekeren voor de Grand Prix van Oostenrijk. Bij de start van de sprintkwalificatie kwam Sainz sterk voor de dag door één positie te winnen, maar dit was van korte duur omdat Charles Leclerc zijn plek heroverede.  

Sainz had een hele sterke start op de Red Bull Ring waardoor hij in gevecht kwam met de Red Bull Racing-coureur Max Verstappen. Vervolgens kwam de Spanjaard in gevecht met zijn teamgenoot Leclerc. "Het waren leuke gevechten zoals het moet zijn, maar na een tijdje begonnen mijn banden het al een beetje te begeven," meldde Sainz direct na afloop van de race tegenover Naomi Schiff. "Daardoor moest ik wat inhouden om de race uit te kunnen rijden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

"We moeten de racepace verbeteren"

Volgens Sainz is het met name belangrijk om de racepace te verbeteren. "De racepace van Max Verstappen was aan het begin van de race heel erg sterk en beetje bij beetje kwamen we dichterbij." Aangezien het morgen om een langere race gaat, zullen er verschillende banden compounds aan te pas komen. "Alles kan nog gebeuren. Het belangrijkste is dat we beide in het gevecht zijn voor de overwinning en we gaan ons best doen om Max te verslaan", aldus Sainz. 

Lees ook: Verstappen wint sprintrace, Pérez maakt inhaalslag

Lees ook: Race Gemist: F1-commentaar Olav Mol terug te luisteren

Lees ook: Jak Crawford wint chaotische F3 sprintrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen