Carlos Sainz ziet Formule 1 op TT Circuit Assen wel zitten

img_0372

Te gast op de Gamma Racing Days maakte Carlos Sainz met de Renault F1 van de gelegenheid gebruik om het TT Circuit in Assen aan een kleine keuring te onderwerpen. Wat de Spanjaard betreft kan het circuit er uitstekend mee door voor een Formule 1-race. “Het is nu al goed. Met een paar kleine aanpassingen kan het alleen maar beter worden. Ik zie het wel zitten. Ik kon hier graag terug, maar dan voor een echte F1-race.”

Voor naar schatting 80.000 toeschouwers deed Sainz twee demonstratieritten met de Renault. Hij hield zich niet in. “Het was leuk om hier te rijden. En ook al is het een demo, ik wil dan wel pushen. Als ik hier met een slakkengang rond ga, is er niks aan; voor het publiek niet en voor mezelf ook niet. Ik kan natuurlijk niet tot de limiet gaan, het is geen kwalificatie of race, maar het is leuk om te zien wat de auto hier kan.” Ook motorcoureur Michael van der Mark en de broertjes Coronel gaven een aantal demonstraties, in de pauzes tussen diverse auto- en motorraceklassen.

Onder de indruk

Sainz was onder de indruk van de volle tribunes op de Gamma Racing Days. “Als ik dat zie, denk ik zeker dat een Formule 1-race hier een groot succes kan zijn. Het is de FIA die beslist of we hier uiteindelijk zullen racen, maar mij lijkt het een goed idee. De baan is er geschikt voor – misschien iets meer DRS-zones creëren – en het publiek in Nederland is speciaal. Dat zien we al aan de Nederlanders die de hele wereld over reizen om Max Verstappen aan te moedigen. Dat zal hier alleen nog maar mooier zijn. De mensen zitten hier vrij dicht op de baan. Dat is super, ook voor ons als coureurs.”

Keuze voor McLaren 'no-brainer'

Het eendaagse bezoekje aan Assen kon er net tussendoor in het drukke schema van Sainz, wiens focus nu al volop op Francorchamps ligt. “In de resterende races wil ik zo goed mogelijk presteren voor Renault. Het is dat mijn toekomst daar wat onzeker was, dat ik er niet over na moest denken toen de mogelijkheid zich voordeed om bij McLaren te tekenen. Dat was een no-brainer. En ik blijf in de Renault-familie op die manier. Dat is erg prettig.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden