CEO FIA gaat eind mei haar taken neerleggen

door Nick Steenhuis
fia-blue-flag-1280

De CEO van de FIA, Natalie Robyn, zal eind mei haar taken neer gaan leggen. Ze is al het vierde FIA-lid met een hoge functie die vertrekt sinds december vorig jaar. 

Natalie Robyn werd in november 2022 aangesteld als de eerste CEO van de FIA. Robyn richtte zich als eerste CEO van de mondiale autosportbond vooral op de operationele en financiële performance van de FIA. Daarnaast hield ze zich ook bezig met de nieuwe commerciële plannen van de autosportfederatie om te gaan groeien. Maar gisteren maakte de autosportbond bekend dat Robyn eind mei afscheid zal gaan nemen van de FIA en haar taken als CEO zal gaan neerleggen. Naar verluidt vanwege een verlangen om terug te keren naar de automobielindustrie, waarin ze al ruim vijftien jaar werkzaam was voordat ze FIA-CEO werd. Zo was Robyn onder meer CEO van Volvo in Zwitserland. Wie haar opvolger wordt, is nog niet bekend.

"Beslissing om te vertrekken is in goed overleg genomen"

In een statement geeft de FIA aan dat Robyn "in onderling overleg is vertrokken om kansen buiten de FIA ​​na te streven". "Natalie heeft het voortouw genomen in een grondige herziening van de operationele structuur van de Federatie en speelde een cruciale rol in de modernisering van de FIA, de verbetering van het bestuur en het waarborgen van duurzame financiële stabiliteit. Haar besluit om kansen buiten de FIA na te streven, heeft ertoe geleid dat ze de organisatie met wederzijds goedvinden heeft verlaten, met ingang van eind mei", aldus de FIA. 

Robyn reageert zelf ook op haar vertrek in het FIA-statement: "De rol van CEO bij de FIA was een enorm voorrecht en ik ben dankbaar dat ik leiding heb mogen geven aan een herstructurerings- en hervormingsprogramma", vertelt Robyn in een statement van de mondiale autosportbond. "Nu is het tijd om afscheid te nemen in de wetenschap dat de organisatie nu beter is toegerust voor de uitdagingen die voor ons liggen. Ik ben erg trots op mijn rol in het bevorderen van de transformatie van de FIA in zowel sport als mobiliteit, en ik ben blij dat ik een organisatie kan verlaten die bestaat uit een geweldig team van getalenteerde en toegewijde mensen."

Vierde senior executive die vertrekt sinds december 2023

Na het vertrek van Deborah Mayer, het hoofd van de FIA-commissie voor vrouwen in de autosport, sportief directeur Steve Nielsen en technisch directeur van de single seater-afdeling van de FIA, Tim Goss, is de autosportbond met Robyn dus opnieuw een kopstuk kwijtgeraakt. 

Steve Nielsen is inmiddels vervangen door Tim Malyon, die twaalf jaar lang als engineer voor Red Bull Racing werkte en veiligheidsdirecteur bij de FIA was, terwijl Tim Goss vervangen is door Alfa Romeo's voormalig technisch directeur, Jan Monchaux. 

 

Lees ook: FIA geeft uitleg over safetycar-moment in Miami

Lees ook: Strafpuntenoverzicht: Magnussen dichtbij schorsing

Lees ook: Olav Mol over overwinning Norris: "Fantastisch voor de sport"

door Nick Steenhuis

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden