Charles Leclerc crasht Ferrari Niki Lauda in Monaco

15 mei 2022 door Zus Veldkamp
Charles Leclerc - Header

Charles Leclerc heeft de klassieke Ferrari 312 van Niki Lauda in Monaco gecrasht. Tijdens Monaco Historique mocht Leclerc in de Ferrari van Lauda rijden, maar verloor zijn remmen en crashte de auto in Rascasse.

Over twee weken mag Leclerc achter het stuur kruipen van zijn huidige bolide in Monaco, maar vandaag kroop hij achter het stuur van de klassieke Ferrari 312 van Niki Lauda. Helaas voor Leclerc liep dat niet goed af en heeft hij schade gereden. 

De vloek van Monaco

Tijdens Formule 1 races in Monaco is Leclerc tot op heden onsuccesvol geweest wat betreft het finishen van een race. Zo had hij vorig jaar pole te pakken, maar crashte tijdens de kwalificatie en door schade aan zijn versnellingsbak kon hij uiteindelijk niet deelnemen aan de Grand Prix van Monaco. Vandaag mocht hij samen met een hoop oud coureurs achter het stuur kruipen van een oude Ferrari van Lauda, die hij helaas kapot heeft gereden. Op sociale media laat Leclerc weten dat zijn remmen het niet goed deden, hoogstwaarschijnlijk omdat hij door stof reed, en dus zo zijn auto in Rascasse kwijtraakte.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Autosport (@autosport)

Schade beperkt

De schade aan de rode bolide leek uiteindelijk mee te vallen, vooral wat schade aan de achtervleugel en bodywork, maar kon zijn weg snel weer vervolgen. Helaas moest hij na een tijdje rond te rijden zijn auto stilzetten. Er kwam rook uit de achterkant van de Ferrari, wellicht wel veroorzaakt door zijn crash van daarvoor. Voor Leclerc is te hopen dat over twee weken het wel goed gaat in Monaco, dan mag hij met zijn Ferrari F1-75 deelnemen aan de Grand Prix van Monaco. 

Lees ook: Max Verstappen: Monaco is onvervangbaar

Lees ook: Mogelijke terugkeer als wedstrijdleider voor Michael Masi

Lees ook: Lewis Hamilton: Meer races in grote steden

15 mei 2022 door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen