Charles Leclerc: “Geen fouten gemaakt”

door Tim Koenders
charles leclerc 2024 australie vrijdag

Charles Leclerc kwalificeerde zich als achtste voor de Grand Prix van Japan. De Ferrari-coureur was alles behalve tevreden met de achtste tijd.

Na een succesvol weekend in Australië verloopt het weekend in Japan nog niet zo goed voor Charles Leclerc. De Monegask baalt ontzettend na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. De Ferrari-coureur klaagde over de grip en denkt dat het met de banden te maken heeft. Leclerc reed in Q3 slechts één snelle ronde. Tot de derde sector leek de Ferrari-coureur op weg naar een zeer goede tijd. In de derde sector verloor hij veel tijd. De ronde die hij reed was uiteindelijk genoeg voor de achtste startpositie.

Gevoel was goed, de tijd niet

“Op dit moment gaat het gewoon niet goed. Het gevoel naar mijn ronde was goed, als ik daarna naar de tijden lijst kijk is het vreselijk. Ik durf niet te zeggen waarom ik minder grip had dan Carlos. Ik heb geen fouten gemaakt, ik ben hier uiteraard helemaal niet blij mee. We moeten goed kijken hoe de problemen met de banden zijn veroorzaakt.” Dat liet de Monegask na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “In een seizoen kan dit een keer voorkomen. Vandaag was zo’n dag en daar moeten we van leren.”

Lees ook: Norris na kwalificatie: "Niet vaak de kans om voor Pole Position te gaan"

Lees ook: Max Verstappen: "Het zat dicht bij elkaar"

Lees ook: Max Verstappen behaalt Pole Position in Japan

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden