Charles Leclerc: Geweldige teamprestatie

Leclerc donderdag Oostenrijk 2023

Charles Leclerc is erg blij met pole position voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij wil vooral zijn team bedanken dat de auto vanaf de eerste ronde goed was dit weekend.

Charles Leclerc pakte verrassend pole position voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Na de eerste runs in het laatste en beslissende deel van de kwalificatie was de Monegask de snelste. In zijn tweede ronde verbeterde hij zich maar moest nog wachten op de andere coureurs die achter hem reden. Max Verstappen leek de snelste tijd over te nemen met vijf duizendsten maar de Nederlander reed over de track limits. De ronde van de Red Bull-coureur werd afgenomen waardoor Charles Leclerc de Grand Prix van de Verenigde Staten vooraan mag starten.

Foutjes

“Als team hebben we het geweldig gedaan. We weten dat het in een sprintweekend belangrijk is om goed door de eerste vrije training te komen. De auto was direct goed toen ik naar buiten reed.” Dat liet Charles Leclerc na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Ik ben erg blij met mijn kwalificatie. Ik mijn laatste ronde had ik een paar kleine foutjes maar ik denk dat het voor niemand makkelijk was. Er kan hier veel gebeuren in de eerste bocht maar dan nog kan je beter vooraan starten.”

Lees ook: FIA verhoogt maximale boetes voor F1-coureurs, coureurs zijn kritisch

Lees ook: Christian Horner reageert op geruchten toekomst Helmut Marko

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Amerika

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden