Charles Leclerc na tweede plek sprint: Het was een lastige dag voor ons

door Olav Veenhof
Charles Leclerc canada

Charles Leclerc is na een gevecht met zijn teamgenoot Carlos Sainz als tweede over de finish gekomen. De Ferrari-coureur verloor bij de start van de race de tweede positie aan Carlos Sainz, maar wist dezelfde ronde nog zijn teamgenoot in te halen, waarna hij zijn tweede plek niet meer uit handen heeft gegeven.

De 24-jarige Leclerc uit Monte Carlo kon niet de rondetijden van zijn concurrent in het wereldkampioenschap Max Verstappen klokken en zag de regerend wereldkampioen aan de horizon verdwijnen. In de zevende ronde probeerde Sainz het aan de binnenkant van de derde bocht, maar Leclerc wist een fractie later te remmen waardoor hij Sainz voor bleef. Een ronde later probeerde de Spanjaard het in bocht vier, maar hij werd naar buiten geduwd door Leclerc en moest zich inhouden. Over de acties op de baan met zijn teamgenoot Sainz wilde hij niets kwijt, alleen dat ze "hopelijk morgen samen Max kunnen aanvallen".

Lastige sprint

Aan het einde van de race wist Leclerc dichterbij Verstappen te komen en reed hij zelfs de snelste ronde van de race. Echter is de Monegask niet geheel tevreden over de tweede sprintrace van het jaar: "Max was enorm snel, daarna had ik een gevecht met Carlos en verder was ik ook alleen maar bezig met de slijtage van mijn banden onder controle houden. Alleen aan het einde van de race kon ik snelle rondetijden klokken en kwam ik wel dichterbij maar het was niet genoeg vandaag", verklaart Charles Leclerc direct na de sprintrace tegenover Naomi Schiff.

Punten voor de sprint

Met een tweede plaats in de sprint haalt Leclerc zeven punten binnen, waardoor hij drie punten inloopt op nummer twee in het kampioenschap Sergio Pérez, die als vijfde over de finish kwam. Max Verstappen loopt op zijn beurt weer één punt uit op Charles Leclerc.

Lees ook: Ferrari snelste in tweede vrije training GP van Oostenrijk

Lees ook: Jak Crawford wint chaotische F3 sprintrace

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Oostenrijk: VT1 & kwalificatie

 

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden