Charles Leclerc vindt nieuwe regels oneerlijk

door Tim Koenders
Charles Leclerc_Ferrari_Azerbeidzjan

Charles Leclerc vindt de nieuwe regels die de FIA donderdagavond voor de Grand Prix van Canada naar buiten heeft gebracht oneerlijk. De wijzigingen zijn bedoeld om het porpoising tegen te gaan.

Veel teams hebben dit seizoen te maken met porpoising. Ferrari doet na een aantal jaren in het middenveld eindelijk weer vooraan mee. Ferrari heeft te maken met porpoising maar ze hebben het naar eigen zeggen onder controle. Met een stuiterende auto weet het Italiaanse team alsnog goede rondetijden te rijden.

Ferrari Azerbeidzjan Bakoe zaterdag

Mercedes staat eigenlijk lijnrecht tegenover Ferrari. Het team reed de afgelopen jaren op kop en zit er dit jaar niet bij mede door het stuiteren op de rechte stukken. Het Duitse team heeft er veel last van en kan daardoor niet de rondetijden rijden die ze willen. Ook de coureurs klagen enorm en zeggen veel klachten te hebben. Na veel geklaag kwam de FIA met nieuwe regels om porpoising tegen te gaan. Leclerc is het niet eens met de nieuwe regels aangezien zijn team voor zijn gevoel onterecht gestraft gaat worden.

Andere oplossing

Ook Carlos Sainz heeft al meerdere malen aangegeven fysieke klachten over te houden aan het stuiteren. Charles Leclerc zegt volgens Motorsport.com nergens last van te hebben. “Ik snap Mercedes wel, als je ziet hoe Hamilton in Bakoe uit die auto stapte hoort dat gewoon niet thuis in de Formule 1. Maar je moet ook niet vergeten dat er veel teams tijd hebben geïnvesteerd om het onder controle te krijgen.” De Ferrari-coureur zou het niet eerlijk vinden als al dat werk zo de prullenbak in kan. “Wij hoeven ons toch niet aan te passen omdat er één team is dat er last van blijft hebben. Er moeten toch andere oplossingen zijn.”

Lees ook: Lewis Hamilton: Niets wat we aan de auto doen lijkt te werken

Lees ook: Max Verstappen de snelste tijdens VT1 in Montreal

Lees ook: VT2 GP Canada: Verstappen klokt beste tijd voor Leclerc, ook Vettel en Alonso vlot

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden