Charles Leclerc: Was een lastige kwalificatie

door Tim Koenders
leclercmiami2023

Charles Leclerc eindigde als derde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Zelf is hij niet geheel tevreden terwijl hij tot op heden toch een lastig weekend achter de rug heeft.

Charles Leclerc rijdt dit weekend in eigen land. Een thuisrace is altijd speciaal maar voor Leclerc is het er niet direct één om naar uit te kijken. Zijn resultaten in het verleden in Monaco zijn niet om over naar huis te schrijven. Hij stond in Monaco bijvoorbeeld nog nooit op het podium. Resultaten in het verleden geven geen garanties voor de toekomst. Charles Leclerc kwalificeerde zich als derde voor de Grand Prix van Monaco in 2023. Een goede uitgangspositie voor de Monegask.

Geluk

“Eerlijk gezegd ben ik niet zo blij met een derde plaats. Het was een erg lastige kwalificatie. Ik had het hele weekend al last van de hobbels. We staan er niet ver vanaf maar toch had ik er liever voor gestaan.” Dat liet de Ferrari-coureur weten tegenover Formula 1. “Hopelijk heb ik morgen meer geluk dan de afgelopen jaren. Wellicht gaat het morgen nog regenen. Zeker als dat gebeurd is alles nog mogelijk.”

Lees ook: Max Verstappen op pole in Monaco, Pérez start achteraan

Lees ook: Koning van de Race: Leclerc wint

Lees ook: Rinus 'Veekay' van Kalmthout stunt met P2 in kwalificatie Indy500

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden